Linux Mint nasıl daha iyi hale getirilir?

Cpufreq bayağı işe yarar. Xfce için kurulabilir bir eklentisi var mı bilmiyorum.

Laptopsa ve harici ekran kartı varsa envy-Control kurulabilir. Yine bunun da Xfce için kurulabilir eklentisi var mı bilmiyorum yani terminalden kullanmanız gerekebilir.

Oyun oynayan biriyseniz protonupqt bayağı işinize yarar. Wine sürümlerinin hiçbirinde çeşitli ayarlarla çalıştıramadığım oyunları protonge ile rahatça oynuyorum.

Appimagelauncher: İllaki gün gelecek ve AppImage kullanacaksınız. Appimagelauncher ı flatpaktan indirebilirsiniz. Bir klasörü AppImage klasörü yapmanızı sağlıyor ve o klasöre attığınız tüm AppImage dosyaları normal uygulama menüsünde görünmeye başlıyor.

Sisteminizi söylerseniz performans için ayar söyleyebiliriz ancak genel açıdan bakarsak Linux-zen çekirdeğini kurmanız bayağı işe yarar olacaktır.

Zen çekirdeğinin artısı nedir?
 
Zen çekirdeğinin artısı nedir?
Normal şartlarda Linux çekirdeğinde ne kadar fazla güvenlik artırırsanız sistem o kadar yavaşlamaya başlar. Güvenlik ve performans birbirine zıt orantılı. Zen çekirdeği hem güvenliği hem de performansı isteyen kullanıcılar için birebir. Sisteminizi o öneriyi yaptıktan sonra gördüm. Sizin sisteminiz için Xanmod Kernel v1 veya v2 daha iyi olur. Lts sürümünü kurmanızı öneririm.
 
Normal şartlarda Linux çekirdeğinde ne kadar fazla güvenlik artırırsanız sistem o kadar yavaşlamaya başlar. Güvenlik ve performans birbirine zıt orantılı. Zen çekirdeği hem güvenliği hem de performansı isteyen kullanıcılar için birebir. Sisteminizi o öneriyi yaptıktan sonra gördüm. Sizin sisteminiz için XanMod kernel V1 veya V2 daha iyi olur. LTS sürümünü kurmanızı öneririm.

Hocam zen neden olmaz?
 
Hocam zen neden olmaz?
Zen de olur hocam. Yine de Zen hem performans hem güvenlik odaklı. Performans seçenekleri, güvenlik seçenekleriyle sistemi dengelemek için var. Xanmod ise sadece performans odaklı ama yine de normal seviyede güvenliğe sahip bir çekirdek. Zen de kurabilirsiniz Xanmod da. Zen getirdiği ayarlarla güvenlik ve performansı dengede tutuyor. Yani şu an kullandığınızdan çok daha fazla bir performansa çıkmanızı sağlamaz ancak Xanmod bunu sağlar.

Zen performans ve güvenliği dengeliyor diye genel olarak Zen öneririm dedim ben. Sisteminizi görünce de ayrı şekilde sisteminiz için çekirdek önerisinde bulundum. Xanmod sizinki gibi sistemlere uyar. Zen bütün sistemlere uyar.
 
Zen de olur hocam. Yine de zen hem performans hem güvenlik odaklı. Performans seçenekleri, güvenlik seçenekleriyle sistemi dengelemek için var. XanMod ise sadece performans odaklı ama yine de normal seviyede güvenliğe sahip bir çekirdek. Zen de kurabilirsiniz XanMod da. Zen getirdiği ayarlarla güvenlik ve performansı dengede tutuyor. Yani şu an kullandığınızdan çok daha fazla bir performansa çıkmanızı sağlamaz ancak XanMod bunu sağlar.

Sonuç olarak Linux güvenli bir işletim sistemi ekstradan güvenilmez kaynaklardan bir şey inidirilmediği sürece güvenlik konusunda pek bir sorun çıkabileceğini sanmıyorum.
 
Sonuç olarak Linux güvemli bir işletim sistemi ekstradan güvenilmez kaynaklardan bir şeey inidirilmediği sürece güvenlik konusunda pek bir sorun çıkabileceğini sanmıyorum.
Evet hocam siz kendiniz gidip bilinçli şekilde virüs kurmadıkça virüsle karşılaşmazsınız.
 
Bu arada cpufreq'e cidden bir bakın hocam. Eski sistemimde çok işe yarıyordu. Şimdiki işlemcimle cpufreq çalışmıyor. Normalde Linux kurduğumda ilk indirdiğim program cpufreq olurdu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı