Çözüldü Linux Mint NTFS olarak biçimlendirilmiş USB bellekleri görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Linux Mint'te ntfs-3g kuruludur, yani NTFS biçimli disk bölümlerine yazıp çizebilir ve USB bellekler de otomatik olarak bağlanır. Bununla birlikte, Windows hibernitesinden etkilenen NTFS disk bölümleri salt okunur olarak bağlanır, beliki bununla ilgili bir sorun yaşanıyordur.

USB bellek Windows altında takılıyken, shift tuşuna basarak tam olarak kaptılmasını sağlayın, böylece NTFS disk bölümleri Windows hibernitesinden kurtulur.

Ya da şunu uygulamayı deneyin. Read only file System nasıl kapatilir?
NTFS dosya biçimini okuyamıyor olabilir. FAT32 olarak biçimlendirmeniz lazımdı yanlış hatırlamıyorsam. USB'yi okuyabilecek bir başka windows bilgisayarınız varsa içindekileri başka bir yere kopyalayıp sonra FAT32 biçiminde biçimlendirdikten sonra verileri yeniden flaşa atabilirsiniz. Başka bir bilgisayarınız yoksa sanal makine kullanabilirsiniz ama bunlar biraz uzun yollar. Daha kolay yol bilmiyorum maalesef. Araştırıp yazarım.

NTFS dosya biçimi Windows'lar için geliştirilmiş bir sistem. Normalde Arch kurunca ayrı bir paket(NTFS-3G) kurmak gerekiyordu NTFS desteği için ama Mint gibi son kullanıcı hedefli distrolarda içinde gelmesi lazım diye düşünüyorum. Mint'i çok kullanmadığım için içinde gelip gelmediğini bilmiyorum. NTFS-3G paketi yüklü mü bir kontrol edin isterseniz, değilse yükleyip bir deneyin. Yüklüyse, sıkıntı başkadır biraz araştırmak lazım. Belki elle Mount etmek gerekebilir.

Linux Mint'te ntfs-3g kuruludur, yani NTFS biçimli disk bölümlerine yazıp çizebilir ve USB bellekler de otomatik olarak bağlanır. Bununla birlikte, Windows hibernitesinden etkilenen NTFS disk bölümleri salt okunur olarak bağlanır, beliki bununla ilgili bir sorun yaşanıyordur.

USB bellek Windows altında takılıyken, shift tuşuna basarak tam olarak kaptılmasını sağlayın, böylece NTFS disk bölümleri Windows hibernitesinden kurtulur.

Ya da şunu uygulamayı deneyin. Read only file System nasıl kapatilir?

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı