Çözüldü Linux Mint reset sonrası açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pigasor05

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
1
Yer
Esenyurt/İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Dizüstü: AMD Ryzen 7 7840HS-RTX4050-2x16 5600 MHz 32 GB RAM-SK Hynix 1 TB SSD 7/7 GB
Masaüstü: AMD Ryzen 3 3200G-Gigabyte A320M-S2H-GeIL 2x8 3200 MHz RAM-GeIL 256 GB SSD 550/490 MB
Arkadaşlar selamlar. Başlıkta belirttiğim gibi başarılı bir kurulum sonrası güncellemeleri yaptım ve reset atmamı istedi. O sırada masaüstünde bulunan "son kullanıcıya yönelik..." dosyasını açtım ve reset sonrası açılışta bir dosya kurulacağını söyledi (maalesef tam olarak ismini hatırlayamıyorum). Reseti attım yeşil logo sonrası ekran şekildeki gibi kaldı. Açılan bazı konulara baktım fakat benimkine benzeyen bir sorun göremedim. Bu arada disk ledi yanıyor. Acaba disk eski olduğundan mı yazma okuma yavaş oluyor bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller. :)
Sistem:
3200G
GeIL 2x8 3200 MHz
160 GB eski bir HDD

@OzgunP hocam eski Linux konularımda yardımcı olmuştunuz size zahmet bakabilir misiniz?

Durum Güncellemesi: Biraz önce iki kere kilit ekranı geldi fakat herhangi bir tuşa bastığım an tekrardan resimdeki gibi oluyor ve yaklaşık 15 dakika kalıyor.

Dosya Ekleri

• 20230216_003343.jpg
    20230216_003343.jpg
    103,2 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Çözüm
Ben hiçbir şey anlamadım. Öyle bir dosyayı ilk kez duyuyorum.
Hocam direkt kurulumdan sonraki masaüstünde çıkmıştı. Şimdi herhangi bir sorun kalmadı kilit ekranındayım fakat parola yanlış diyor kullanıcı adımı ve şifremi doğru girmeme rağmen.

Bir güncelleme daha: Şifremi grub ekranından recovery mode'a girerek root kısmından değiştirdim. Ama yaptığım hiçbir ayar yok sanki baştan yüklemişim gibi oldu.

Çözüm: Yeni bir flash belleğe başka bir ISO dosyası yazdırdım ve temiz kurulum yaptım. Herhangi bir sıkıntı yok.

Büyük ihtimalle ISO dosyası sıkıntılıydı.
Ben hiçbir şey anlamadım. Öyle bir dosyayı ilk kez duyuyorum.
Hocam direkt kurulumdan sonraki masaüstünde çıkmıştı. Şimdi herhangi bir sorun kalmadı kilit ekranındayım fakat parola yanlış diyor kullanıcı adımı ve şifremi doğru girmeme rağmen.

Bir güncelleme daha: Şifremi grub ekranından recovery mode'a girerek root kısmından değiştirdim. Ama yaptığım hiçbir ayar yok sanki baştan yüklemişim gibi oldu.

Çözüm: Yeni bir flash belleğe başka bir ISO dosyası yazdırdım ve temiz kurulum yaptım. Herhangi bir sıkıntı yok.

Büyük ihtimalle ISO dosyası sıkıntılıydı.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı