Çözüldü Linux Mint USB'den başlatılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KayraMert27

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben eski Windows bilgisayarıma Linux Mint kurdum normal bir şekilde ancak biraz yavaştı Ubuntu olduğu için ve bende Debian Edition'u kurmak için aynı PC'den ISO'yu indirdim yine Mint'in kendisinden USB'ye yazdırdım ancak BIOS üzerinden flashimi en başa çekip başlattığımda yine Linux Mint başlıyor, flash üzerinden başlamıyor. Boot menüsünde denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
USB'yi ne ile yazdırdın?
DD Modda yazdırmayı dener misin?
Öncelikle USB cihazının sistemde hangi isimle göründüğünü öğrenmelisin. Terminale şu komutu yaz:
Bash:
lsblk
Burada USB'nin ismi genelde /dev/sdX formatında (örneğin /dev/sdb) olur. Dikkatli ol. Yanlış diski seçersen veri kaybı yaşarsın.

ISO dosyasının yolunu belirle.
Örneğin ISO dosyanız linux.iso olsun.
İndirdiğiniz ISO Dosyasının yolunda terminal açacaksınız yani indirilenlere indirdiyseniz İndirilenlerde terminali aç.

dd komutunu kullanarak yazma işlemi
Bash:
sudo dd if=linux.iso of=/dev/sdX bs=4M status=progress oflag=sync
sdX yazan yere USB'nin ismini yazacaksın.

İkinci bir seçenek olarak Ventoy ile deneyebilirsin.
Ventoy - Browse /v1.1.05 at SourceForge.net
Tar.gz dosyasını seç indir ve çıkart.
Dosya haline geldikten sonra içine gir ve x86_64 dosyasını ara. Bulduysan
terminal'i o dosyanın içinde aç ve şunu gir ./VentoyGUI.x86_64 sonra Ventoy'u flaşa yazdır.
İçine isoyu at birde böyle dene.

Ventoy'u açtım yükledim ama USB'nin içini açınca bomboş görünüyor bende dediin kodu yaptım.

Ventoy'u açtım yükledim ama USB'nin içini açınca bomboş görünüyor bende dediin kodu yaptım.
Tamam sıkıntı yok dediğim kod USB'ye yazacak ISO dosyasını.
Herhangi bir hata olduysa yaz.
Gelişmeleri aktarırsın.

Tamam sıkıntı yok dediğim kod USB'ye yazacak ISO dosyasını.
Herhangi bir hata olduysa yaz.
Gelişmeleri aktarırsın.
yazdı şimdi boot u deniyorum

USB üzerinden yine başlattım ancak yine normal açıldı PC FreeDOS'a çevirip mi işletim sistemi yüklesem.

yazdı şimdi boot u deniyorum

USB üzerinden yine başlattım ancak yine normal açıldı PC FreeDOS'a çevirip mi işletim sistemi yüklesem.
Garip.
Oluyorsa başka bilgisayardan USB'ye yazdır öyle dene.

tmm isoyu usb ile aktarıp rufus ile yazacağım

a

Gene olmadı.

Tekrar Mint açıldı.

@xmatugfg
Sistem UEFI'mı MBR'mı ona göre yazdırdınız değil mi?
Maalesef pek bir çözüm daha aklıma gelmiyor size kolay gelsin.

@xmatugfg hocam çözüm olarak nasıl işaretliyorduk Ventoy'u diğer bilgisayarım ile yaptım oldu sonunda çok sağ olun.
Çözdüğünüze sevindim.
Konuyu soru olarak açarsanız benim yazdığım yazınını yan kısmında tik çıkıyor ona basarak çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.

Yada Benim yazımın sol altındaki Rapor kısmından çözüme tıklayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…