Merhaba. Ben eski Windows bilgisayarıma Linux Mint kurdum normal bir şekilde ancak biraz yavaştı Ubuntu olduğu için ve bende Debian Edition'u kurmak için aynı PC'den ISO'yu indirdim yine Mint'in kendisinden USB'ye yazdırdım ancak BIOS üzerinden flashimi en başa çekip başlattığımda yine Linux Mint başlıyor, flash üzerinden başlamıyor. Boot menüsünde denedim.
Merhaba. Ben eski Windows bilgisayarıma Linux Mint kurdum normal bir şekilde ancak biraz yavaştı Ubuntu olduğu için ve bende Debian Edition'u kurmak için aynı PC'den ISO'yu indirdim yine Mint'in kendisinden USB'ye yazdırdım ancak BIOS üzerinden flashimi en başa çekip başlattığımda yine Linux Mint başlıyor, flash üzerinden başlamıyor. Boot menüsünde denedim.
USB'yi ne ile yazdırdın?
DD Modda yazdırmayı dener misin?
Öncelikle USB cihazının sistemde hangi isimle göründüğünü öğrenmelisin. Terminale şu komutu yaz:
Bash:
lsblk
Burada USB'nin ismi genelde /dev/sdX formatında (örneğin /dev/sdb) olur. Dikkatli ol. Yanlış diski seçersen veri kaybı yaşarsın.
ISO dosyasının yolunu belirle.
Örneğin ISO dosyanız linux.iso olsun.
İndirdiğiniz ISO Dosyasının yolunda terminal açacaksınız yani indirilenlere indirdiyseniz İndirilenlerde terminali aç.
İkinci bir seçenek olarak Ventoy ile deneyebilirsin. Ventoy - Browse /v1.1.05 at SourceForge.net
Tar.gz dosyasını seç indir ve çıkart.
Dosya haline geldikten sonra içine gir ve x86_64 dosyasını ara. Bulduysan
terminal'i o dosyanın içinde aç ve şunu gir ./VentoyGUI.x86_64 sonra Ventoy'u flaşa yazdır.
İçine isoyu at birde böyle dene.
Tamamdır tıpkı düşündüğüm gibi USB'de bir sorun yok.
Ventoy'u kurmuş gibisin.
Ventoy kuruluysa Ventoy adlı dizine ISO dosyanı taşıman lazım yani ISO dosyanı taşıyacaksın Ventoy adlı USB'ye.
Taşıdıktan sonra USB'den boot ettiğinde kurulumu başlatabileceksin.