Linux Mint Xfce Playonlinux oyun kurulum hatası

Düzenleme: dxwebsetup.exe uygulamasını işaret ediyor hata çıktısı büyük bir ihtimal hile koruması geldi.
Yani hile korumasından kastınız nedir bilmiyorum. Oyunda hile koruması yıllardır vardır herhalde. Hile korumasız oyun olur mu?
@Nieagerams
Kod:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Yaptım hocam, gene aynı sorun.
Oyunda anti-cheat var mı? Bence siz dual-boot yapın.
Bilgim yok ama her oyunda olmaz mı? Dual-boot kullanıyorum zaten.
Hocam W7 starter veya W8(2012)32 Bit kurun.
W7 - Linux dual-boot kullanıyorum.
Linux'tan da oluyor olabilir, olmuyor demiyorum ama rehberler yabancı dil ile.
Peki ne yapılabilir bu durumda arkadaşlar?

Açıkçası bundan çok da uzak olmayan bir zaman önce Lutris ile oynayabilmiştim. Sorunum çözülmezse bir de Lutris'i deneyeceğim tekrardan.

Farklı bir olan var mı?
Bu linkte neler yapılması gerektiği yazılmış aslında.

Oyuna girerken tahoma.tff bulunamadı hatası alıyorum. Linkteki 3 dosyayı indirdim.
~/.wine/dosdevices/c:/windows/Fonts/ buraya yükleyin diyor. Elimle kopyaladım ben acaba terminalden felan mı yüklenecek?
 
Son düzenleme:
@Nieagerams öncelikle paylaştığınız rehberde bir yerden sonraki WİNE sürümlerinde sorun yaşandığından bahsedilmiş. Ben font'ları sürükle bırak olarak yapılacağını düşünüyorum. Maalesef çok yardımcı olabildiğim bir konu değil.
 
Normal Wine yükledim sisteme. Oyunu onunla yükleyince gene o DXWEBSETUP bilmem ne hatasını verdi ama devam ettim yüklemeye ve oyun açıldı. Fakat aynı Lutris'deki gibi bariz performans düşüklüğü yaşıyorum. İşlemci kullanımı görev yöneticisinden baktığımda %82 felan.
@Nieagerams öncelikle paylaştığınız rehberde bir yerden sonraki WİNE sürümlerinde sorun yaşandığından bahsedilmiş. Ben font'ları sürükle bırak olarak yapılacağını düşünüyorum. Maalesef çok yardımcı olabildiğim bir konu değil.
Kendim Wine yükledim, Playonlinux'tan yapmadım ve oldu.
@GNU or NOT hocama göre sorun Wine exe dosyasını açıyormuş onun yerine protondb ile denemesini istiyor.
Protondb ile açarım ama sıkıntı şuradaki GTA San Andreas içeren Steam hesabımı kaybettim ve bu yüzden Protondb'yi kullanamam. Zaten bunu söylediğimde korsana destek yok diyip konu bitiriliyor ama beni de insanların anlaması lazım. Ücretsiz dağıtılırken almıştım oyunu. Kanıtlayabilirsem kanıtlardım.
Bence Lutris ile oynamayı deneyin, ben Play on Linux'u pek başarılı bulmuyorum şahsen. Eğer oyun Protondb ile açılıyorsa Lutris yerine onunlada oynayabilirsiniz daha iyi olacaktır.
Dediğim gibi Wine ile yapınca sorun çözüldü ama Lutris'deki gibi performans kaybı yaşıyorum.
Protondb ise yukarıda bahsettiğim gibi.

Varsa GTA San Andreas içeren Steam hesabı verebilecek hemen denerim Protondb'yi. 24 TL vermeyi düşünmüyorum açıkçası. Bir de bu oyun GTA San Andreas üstüne kurulduğu için boşa da gidebilir.
 

Geri
Yukarı