Linux Mint yerel diske nasıl kurulur?

Hocam disk management'den boş alan ayırdım. Ama o ekranda "unuseable" diyor free bölüm.

Hocam komik olacak ama, coğrafik engel yüzünden ne yazdıgını okuyamıyorum link'in. Anca telefondan vpn ile youtube girebilirim.

Videodaki gibi kendi diskinize göre yapın. Fakat 3 tane disk oluşturun. EFI ve SWAP alanlarında zaten mount pointi sormuyor. Sonuncu açtığınız diske / atayın. Sonra devam edebilirsiniz kuruluma.

Ne kadar büyüklükde olmalı?

Son düzenleme:
Efi 512 mb - 1024 mb yeter
Swap raminizin iki katı olsun
/ atayacağınız disk ise kalan bütün bölüm olsun

Geç cevap için kusura bakmayın.

Önemli degil hocam anlarım. Efi ram mı demek oluyor, swap ramınızın 2 katı derken Efi mi kast etdiniz?

Donanımım 2 gb ram.

Önemli degil hocam anlarım. Efi ram mı demek oluyor, swap ramınızın 2 katı derken Efi mi kast etdiniz?
Hayır, Swap bölümü ram dolu olduğunda başvurulan ve ram'in daha az kullanılmasına yardımcı olan alandır.

Efi ise önyükleme bölümüdür, swap olmadan kurulum yapabilirsiniz ama efi olmadan yapamazsınız. Yine de swap bölümü tavsiye edilir.

Tamam. Ben şu formatı halledeyim o zaman.

Hocam ubuntu boot failed eyvah. Ben boot loader kısmını / olanı seçdim. Yardım edermisiniz?

Dediginiz gibi partitionları oluşturdum ama sona gelince grub dev/sda failed install dedi bende ne olurki diye girdim sonuç bu.

Sanırım sistemi legacy brakdım üff ya. Windows'ı sanırım hoplatdım, ama usb'den bakdıgım da Windows 7 OS partiton duruyordu içindekiler ile birlikte.

Son düzenleme:
Hocam boot loader efi olacak. Windows disklerine ellemediyseniz sorun yok, windows duruyodur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…