Linux Mint yerel diske nasıl kurulur?

Olmuyor hocam. Yine aynı hata üfff, sanırım dual yerine direkt linux'a geçicem proton db ile de oyunları hallederim.

Bakın atdıgım adımları teker teker gösteriyorum.
IMG_20231118_191003.jpg

Yapdıgım ayar buydu. Ondan sonra ventoy aracılıgı ile normal setup seçdim. Linux mint'e girdim, normal seçdim. O ara bir hata geldi, ama linux'un açılmasına engel olmadı.

Neyse partiton kısmına gelirsek.
IMG_20231118_192216.jpg

Böyle yaptım.

Hocalarım aktif oldukdan sonra yazarsınız. Hadi görüşmek üzere.

@700598 Hocam.

Son düzenleme:
Olmuyor hocam. Yine aynı hata üfff, sanırım dual yerine direkt linux'a geçicem proton db ile de oyunları hallederim.

Bakın atdıgım adımları teker teker gösteriyorum.
Eki Görüntüle 2020603
Yapdıgım ayar buydu. Ondan sonra ventoy aracılıgı ile normal setup seçdim. Linux mint'e girdim, normal seçdim. O ara bir hata geldi, ama linux'un açılmasına engel olmadı.

Neyse partiton kısmına gelirsek.
Eki Görüntüle 2020625
Böyle yaptım.

Hocalarım aktif oldukdan sonra yazarsınız. Hadi görüşmek üzere.

@700598 Hocam.
Hocam kurulumu yaptınız mı? Aldığınız hata neydi?

Hocam çok denedim o sonda ki "grub-install failed" şeyini geçemedim. Büyük ihtimal ya tekrar Win 7 ye geçicem yada, "Ya Hak" diye diskin hepsini linux'a vericem ve oda hata verecek. Büyük ihtimal.

Ventoy ile yükledim iso'yu ama o ara hata bir dosyanın bulunamaması hakkındaydı, sonra normal live usb masaüstü geldi. Kurulumda dediğiniz gibi dizinler oluşturdum, kurulumun bitmesine ramak kala "grub-install failed" hatası verdi.

Şu an ne Linux'a girebiliyorum nede Windows'a. Araf da kalmak gibi oldu. :D

Hocam! Hocam! Dolaylı yoldan olsa bile şu an Windows'dan yazıyorum. Başkasıda benim gibi bu duruma düşerse yazıyorum. Windows'a HBCD ile geri dönebildim, HBCD ana ekranından More'ya basın. En alta olan.
"Boot Vista/Windows 7 (BOOTMGR) from Hard drive" falan yazan yere tıkladım Windows'a döndüm. Sonradan usb bellegi çıkarabılırım. Ama tekrar Usb'sız açarsam, "ubuntu boot failed" hatası alıyorum. :(

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı