sizce Linux Mint'e geçmeli miyim? Çok test ettim. Canlı Mod'da kullanıyorum hep normalde USB de kullanırım diye USB'ye atmıştım. Fakat kullandıkça hem güzel geldi ama aynı zamanda ön yargılıyım şu an. Genellikle bilgisayarda oyun oynarım ve önceki konularıma bakarsanız Windows 10'a geçtiğimi anlarsınız. Çok kararsız kaldım bazıları diyor "Linux oyun oynamak için Windows kadar iyi değil. FPS düşüşü yaşaman olası." bazıları diyor "FPS'in artabilir bence geçin." sanki Linux denilince dünya ikiye ayrılıyor gibi hissediyorum artık. Linux Mint başlangıç için iyiymiş diyorlar aynı zamanda benziyormuş Windows'a biraz.
Linux Mint hakkındaki düşüncelerim.
1. Ben görünüşünü beğendim. Kişileştirme pek de umurumda değil.
2. Komutlar normal Windows'a göre daha garip. İngilizce biliyorum(tam olarak değil) ve Windows'ta neredeyse tüm komutlar İngilizce cümleler o yüzden hiç zorlanmıyorum. Linux'ta olay hiç böyle değil sudo falan var.
3. Kodlama ile bir ara C+ öğrenmeyi denedim fakat sonra vazgeçtim ve unuttum aynı zamanda. Yani hiç kodlama bilmiyorum. Bu bence Linux kullanan biri için iyi bir şey değil.
4. Ben bunda oyun oynayamam korkusu çok baskın bir şekilde var söylediğim gibi.
5. Az önce bir uygulama yüklemeyi denedim başaramadım öyle .exe ile aç gibi kolay bir şey değil yani sanırsam. Terminalden yapılan bir işlemmiş galiba.
6. Bilgisayarım rahatlar mı yoksa hiçbir şey değişmez mi acaba?
7. Hayal kırıklığına uğradım diyelim. Ben Linux'tan Windows'a geri dönebilir miyim? Zor olur mu?
8. Herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığım yüksek mi?(örneğin sürücülerin yüklenmemesi gibi)
9. Sizce geçtiğimde memnun olur muyum?
10. Sistem gereksinimlerim ile ilgili sorun yaşamam değil mi?
Ekran kartı: Intel HD Graphics family.
İşlemci: Intel Pentium CPU 2117u 1.80 GHz.
Anakart: Dell Inspiron 3521.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
RAM: 4 GB.
Birazdan Linux severler gelip seni ikna etmeye çalışır ama benim fikrim Linux'un son kullanıcı ve oyuncular için pek de işlevsel ve kullanışlı olmadığı yönünde.
Eğer oyun oynayacaksanız Linux'a geçmenin hiçbir mantığı yok çünkü bu .exe açma uygulamaları çoğu şeyi yapamıyor hatalı oluyor hatta bazen açılmıyor bile. Kısacası oyun oynamak için asla tercih edilmemeli. Sürücü sorunu şu ana dek Linux kullanıp yaşayan görmedim ayrıca Linux'dan Windows'a geçmek biraz zor olur. Başka Windows bir bilgisayardan USB'ye yazdırabilirsiniz sadece.
Birazdan Linux severler gelip seni ikna etmeye çalışır ama benim fikrim Linux'un son kullanıcı ve oyuncular için pek de işlevsel ve kullanışlı olmadığı yönünde.
Eğer oyun oynayacaksanız Linux'a geçmenin hiçbir mantığı yok çünkü bu .exe açma uygulamaları çoğu şeyi yapamıyor hatalı oluyor hatta bazen açılmıyor bile. Kısacası oyun oynamak için asla tercih edilmemeli. Sürücü sorunu şu ana dek Linux kullanıp yaşayan görmedim ayrıca Linux'dan Windows'a geçmek biraz zor olur. Başka Windows bir bilgisayardan USB'ye yazdırabilirsiniz sadece.
Sorun yok hocam bir tane daha bilgisayar var çok dandik olsa bile işimi görür Windows'a dönerken. Daha önceden Windows 8.1 yükledim, 8 yükledim ve 10 yükledim birde Linux'u USB'de canlı modda kullanmak için sadece USB'ye yükledim.
O aslında bir internet şakası. Evet çoğu şey kod ile yapılıyor (Sanırım Chrome indirmek için 5 satır kod gibi bir şey yazmıştım) fakat arayüzleştirilmiş pek çok şey de var. Linux'un arayüzünü özelleştirebilmek dışında benim beğendiğim bir özellik yok.
sizce Linux Mint'e geçmeli miyim? Çok test ettim. Canlı Mod'da kullanıyorum hep normalde USB de kullanırım diye USB'ye atmıştım. Fakat kullandıkça hem güzel geldi ama aynı zamanda ön yargılıyım şu an. Genellikle bilgisayarda oyun oynarım ve önceki konularıma bakarsanız Windows 10'a geçtiğimi anlarsınız. Çok kararsız kaldım bazıları diyor "Linux oyun oynamak için Windows kadar iyi değil. FPS düşüşü yaşaman olası." bazıları diyor "FPS'in artabilir bence geçin." sanki Linux denilince dünya ikiye ayrılıyor gibi hissediyorum artık. Linux Mint başlangıç için iyiymiş diyorlar aynı zamanda benziyormuş Windows'a biraz.
Linux Mint hakkındaki düşüncelerim.
1. Ben görünüşünü beğendim. Kişileştirme pek de umurumda değil.
2. Komutlar normal Windows'a göre daha garip. İngilizce biliyorum(tam olarak değil) ve Windows'ta neredeyse tüm komutlar İngilizce cümleler o yüzden hiç zorlanmıyorum. Linux'ta olay hiç böyle değil sudo falan var.
3. Kodlama ile bir ara C+ öğrenmeyi denedim fakat sonra vazgeçtim ve unuttum aynı zamanda. Yani hiç kodlama bilmiyorum. Bu bence Linux kullanan biri için iyi bir şey değil.
4. Ben bunda oyun oynayamam korkusu çok baskın bir şekilde var söylediğim gibi.
5. Az önce bir uygulama yüklemeyi denedim başaramadım öyle .exe ile aç gibi kolay bir şey değil yani sanırsam. Terminalden yapılan bir işlemmiş galiba.
6. bilgisayarım rahatlar mı yoksa hiçbir şey değişmez mi acaba?
7. Hayal kırıklığına uğradım diyelim. Ben Linux'tan Windows'a geri dönebilir miyim? Zor olur mu?
8. Herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığım yüksek mi?(örneğin sürücülerin yüklenmemesi gibi)
9. Sizce geçtiğimde memnun olur muyum?
10. Sistem gereksinimlerim ile ilgili sorun yaşamam değil mi?
Ekran kartı: Intel HD Graphics family.
İşlemci: Intel Pentium CPU 2117u 1.80 GHz.
Anakart: Dell Inspiron 3521.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
RAM: 4 GB.
Hocam Linux Windows'tan farklıdır. Eğer gerçekten Linux geçecekseniz bunun farkında olarak geçin. Taa çekirdeğinden tutun adına kadar farklıdırlar. Linux, tabanı aldığı dağıtımın paket uzantısını kullanır. Mesela bu Windows'ta .exe ise Linux'de .deb 'tir.
Linux'u kullanmak için kod bilmek gerektirdiğini ilk defa sizden duyuyorum. Varsa bile o ekside kalmış bir olgudur. (Her iki sistemde de kod değil komut yazarsın. ) Günümüz Linux'unde pek çok şeyi komut panelini açmadan halledebilirsin.
Oyun oynarsın fakat Windows'ta yaptığından birkaç tık fazla iş yaparsın. Bazı istisnalar da olabilir, örneğin ben 2006 senesinin oyununu açmak için 3 saatten fazla zaman harcadım.
Valorant oynuyorsan Linux'de oynayamazsın.
9. sorunun cevabı sana kalmış.
10. sorunun cevabı ise, bu gereksinimlerle Linux kullanmak bilgisayarın için daha rahat olur ama sana kalmış.
Bir Linux kullanıcısı olarak son sözüm, hangisi sana kolaysa onu kullan. İyice araştırmanı yap, geleceksen öyle gel ve kararlarının bilincinde ol. Şu an Linux'u bilmediğin yukarıdaki sorduğun sorulardan bile belli oluyor.
Hocalarım kusura bakmayın neden olduğunu anlamadım fakat bana bildirimler gelmedi. Hocam ben kararımı verdim artık video izleyeceksem flaşa takıp Linux kullanıyorum oyun oynayacaksam flaş takmadan Windows 10'u açıyorum bu kadar.
Hocam ben sorunsuz oynayabiliyorum çoğu oyunu. Muhtemelen oynadığım oyunlar eski olduğundan da olabilir . Geçen swat4'ü Windows da yüklediğimde, siyah ekran verip çöküyordu. Bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyordu. Ama Steam de proton ile açtığımda sorunsuz çalıştı. Wine eski oyunlar için genelde çok daha iyi oluyor.