1Merby
Decapat

Daha fazla  

sizce Linux Mint'e geçmeli miyim? Çok test ettim. Canlı Mod'da kullanıyorum hep normalde USB de kullanırım diye USB'ye atmıştım. Fakat kullandıkça hem güzel geldi ama aynı zamanda ön yargılıyım şu an. Genellikle bilgisayarda oyun oynarım ve önceki konularıma bakarsanız Windows 10'a geçtiğimi anlarsınız. Çok kararsız kaldım bazıları diyor "Linux oyun oynamak için Windows kadar iyi değil. FPS düşüşü yaşaman olası." bazıları diyor "FPS'in artabilir bence geçin." sanki Linux denilince dünya ikiye ayrılıyor gibi hissediyorum artık. Linux Mint başlangıç için iyiymiş diyorlar aynı zamanda benziyormuş Windows'a biraz.
Linux Mint hakkındaki düşüncelerim.
1. Ben görünüşünü beğendim. Kişileştirme pek de umurumda değil.
2. Komutlar normal Windows'a göre daha garip. İngilizce biliyorum(tam olarak değil) ve Windows'ta neredeyse tüm komutlar İngilizce cümleler o yüzden hiç zorlanmıyorum. Linux'ta olay hiç böyle değil sudo falan var.
3. Kodlama ile bir ara C+ öğrenmeyi denedim fakat sonra vazgeçtim ve unuttum aynı zamanda. Yani hiç kodlama bilmiyorum. Bu bence Linux kullanan biri için iyi bir şey değil.
4. Ben bunda oyun oynayamam korkusu çok baskın bir şekilde var söylediğim gibi.
5. Az önce bir uygulama yüklemeyi denedim başaramadım öyle .exe ile aç gibi kolay bir şey değil yani sanırsam. Terminalden yapılan bir işlemmiş galiba.
6. Bilgisayarım rahatlar mı yoksa hiçbir şey değişmez mi acaba?
7. Hayal kırıklığına uğradım diyelim. Ben Linux'tan Windows'a geri dönebilir miyim? Zor olur mu?
8. Herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığım yüksek mi?(örneğin sürücülerin yüklenmemesi gibi)
9. Sizce geçtiğimde memnun olur muyum?
10. Sistem gereksinimlerim ile ilgili sorun yaşamam değil mi?

Linux Mint hakkındaki düşüncelerim.
1. Ben görünüşünü beğendim. Kişileştirme pek de umurumda değil.
2. Komutlar normal Windows'a göre daha garip. İngilizce biliyorum(tam olarak değil) ve Windows'ta neredeyse tüm komutlar İngilizce cümleler o yüzden hiç zorlanmıyorum. Linux'ta olay hiç böyle değil sudo falan var.
3. Kodlama ile bir ara C+ öğrenmeyi denedim fakat sonra vazgeçtim ve unuttum aynı zamanda. Yani hiç kodlama bilmiyorum. Bu bence Linux kullanan biri için iyi bir şey değil.
4. Ben bunda oyun oynayamam korkusu çok baskın bir şekilde var söylediğim gibi.
5. Az önce bir uygulama yüklemeyi denedim başaramadım öyle .exe ile aç gibi kolay bir şey değil yani sanırsam. Terminalden yapılan bir işlemmiş galiba.
6. Bilgisayarım rahatlar mı yoksa hiçbir şey değişmez mi acaba?
7. Hayal kırıklığına uğradım diyelim. Ben Linux'tan Windows'a geri dönebilir miyim? Zor olur mu?
8. Herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığım yüksek mi?(örneğin sürücülerin yüklenmemesi gibi)
9. Sizce geçtiğimde memnun olur muyum?
10. Sistem gereksinimlerim ile ilgili sorun yaşamam değil mi?
Ekran kartı: Intel HD Graphics family.
İşlemci: Intel Pentium CPU 2117u 1.80 GHz.
Anakart: Dell Inspiron 3521.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
RAM: 4 GB.
		İşlemci: Intel Pentium CPU 2117u 1.80 GHz.
Anakart: Dell Inspiron 3521.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
RAM: 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör: