Linux Mint'e geçilir mi?

KDE Plasma

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gerek yok.
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar son kez sizinle konu açtım, önceden Linux Mint yüklemiştim fakat sürücüleri kuramamıştım. Konuyu açma sebebim ise acaba sistem gereksimlerim karşılanıyor mu diye, bu yerden bakıp bana söyleyebilirsiniz.

RAM: 8 GB.
Hard disk: 256 GB.
GPU: Intel Iris Xe Graphics.
Bilgisayarım: Huawei Matebook D15
İşlemci: 11 nesil Intel Core i5.

Son düzenleme:

Yeterli gayet hocam. Bir ISO dosyasını flash belleğe yazdırıp kurabilirsiniz. Kurulum anında Dual-boot seçeneği çıkar zaten (Linux Mint'i Windows'un yanına kur diye).

Yeterli gayet hocam. Bir ISO dosyasını flash belleğe yazdırıp kurabilirsiniz. Kurulum anında Dual-boot seçeneği çıkar zaten (Linux Mint'i Windows'un yanına kur diye).
Ama hocam ilk kurduğumda olmuyordu hatta üçüncü parti yazılımları kur seçeneği çıkmadı.

Windows tarafından 50 ila 60 GB kadar disk bölüyorsunuz ardından canlı Linux görüntüsüne girip Linux'u böldüĝünüz alana kuruyorsunuz.
Bununla ilgili rehber var mı hocam?

Ama hocam ilk kurduğumda olmuyordu hatta üçüncü parti yazılımları kur seçeneği çıkmadı.

Bununla ilgili rehber var mı hocam?

İnternete bağlamayıp mı kuruyordunuz hocam? Kurulum videolarını izleyebilirsiniz. Veya @Sakuya Izayoi hocamın dediği gibi yapabilirsiniz. Ayrıca disk bölümü seçme ekranında çıkar dediğiniz yer.

İnternete bağlamayıp mı kuruyordunuz hocam? Kurulum videolarını izleyebilirsiniz. Veya @Sakuya Izayoi hocamın dediği gibi yapabilirsiniz. Ayrıca disk bölümü seçme ekranında çıkar dediğiniz yer.
Evet hocam internetimi bağlayıp yapmıştım ama sanırım uyumsuz mu ne bilmiyorum hocam.

@KDE Plasma internete Dual Boot diye aratırsan bir sürü kaynak var. Hatan olursa yardımcı oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…