Linux Mint'e geçilir mi?

Yazdığım şekilde yapmanız yeterli, rehberlik bir durum yok.

Ne sorun yaşadınız?
Hocam normal kurdum fakat ses çalışıyor mu diye kontrol ettim fakat olmadı YouTube'dan arattım fakat millet pulseaudio diyor ama onu terminal üzerinden yapamamıştım ve sıfırlayacaktım ben Linux'da Rufus çalışmıyormuş ama sonra yeni bir şey geldi balenaEtcher diye program ama onu yaptım oldu.

Hocam normal kurdum fakat ses çalışıyor mu diye kontrol ettim fakat olmadı YouTube'dan arattım fakat millet pulseaudio diyor ama onu terminal üzerinden yapamamıştım ve sıfırlayacaktım ben Linux'da Rufus çalışmıyormuş ama sonra yeni bir şey geldi balenaEtcher diye program ama onu yaptım oldu.
Şu an sorun yok yani?

Bu cümleyi anlamadım desem, inanır mısın? Herhalde sorunu kendin çözdün.

Arkadaşlar son kez sizinle konu açtım, önceden Linux Mint yüklemiştim fakat sürücüleri kuramamıştım. Konuyu açma sebebim ise acaba sistem gereksimlerim karşılanıyor mu diye, bu yerden bakıp bana söyleyebilirsiniz.

RAM: 8 GB.
Hard disk: 256 GB.
GPU: Intel Iris Xe Graphics.
Bilgisayarım: Huawei Matebook D15
İşlemci: 11 nesil Intel Core i5.
Ne Amacla kullanacaksin?
Hangi suruculeri kuramadin?
Sistem Gayet yeterli.

1.öğrenmek için.
2.ben Mint'i ilk kurduğumda Wi-Fi ve parlaklık çalışıyordu.
Ogrenmek icin sanal makinede kullanman daha mantikli olmaz mi?
Mint Kurulumunda Proprietary Suruculeri kurmak icin bir secenek vardi onu secerek kuracaksin.
Kurduktan Sonra yine calismazsa Mint'in Surucu programindan bakarsin.

Kurulumu yaptıysanız şunları terminalden çalıştırın:

Sistemi güncellemek ve medya codeclerini yüklemek için.
sudo apt update && sudo apt upgrade -y
sudo apt install mint-meta-codecs
Menü > Ayarlar > sürücü Yöneticisi > Varsa önerilen sürücüleri yükle. Aşağıdaki gibi gözüküyorsa sorun yok.

1748356862480.png

Kurulumu yaptıysanız şunları terminalden çalıştırın:

Sistemi güncellemek ve medya codeclerini yüklemek için.
sudo apt update && sudo apt upgrade -y
sudo apt install mint-meta-codecs
Menü > ayarlar > sürücü yöneticisi > varsa önerilen sürücüleri yükle. Aşağıdaki gibi gözüküyorsa sorun yok.

Eki Görüntüle 2500009
Sanal makineda denediğimde sorun yoktu. Acaba benim bilgisayar uymuyor mu?

Ogrenmek icin sanal makinede kullanman daha mantikli olmaz mi?
Zaten öyle yapıyorum hocam şu anlık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı