Çözüldü Linux Mint'e nasıl WoeUSB veya Ventoy kurulabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

khagan16

Decapat
Daha fazla  
Selam, birkac gün önce kullanmadigim bir bilgisayara gelecekteki planlarım için Linux Mint kurdum. Ancak bu planlarimda Mint'in yetersiz kalacağını düşündüğüm için bilgisayari tekrar Windows'a gecirmeyi veya baska bir Linux surumune gecirmek istedim. Bunun içinde bilgisayara WoeUSB kurmayi bilmediğm için Bu konu ve yorum'dan faydalandım ve kodlari komut satirina yazdim. Ancak karsima uygulama değil, WoeUSB 5.2.4(1) isimli bir metin belgesi oluştu. Ben bu WoeUSB'yi nasıl kurabilirim? PC'yi kırmak üzereyim.

Dosya Ekleri

• Ekran_Goruntusu_-_2023-08-06_21-02-52.png
    Ekran_Goruntusu_-_2023-08-06_21-02-52.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 126
Çözüm

Bu dosyayi indirin, terminali acin ve dosyanin bulundugu konuma gidin.

Dosyanin bulundugu konuma geldiginizden emin olmak icin ls komutunu kullanabilirsiniz.

Sonrasinda sudo tar -xf ventoy-1.0.94-linux.tar.gz komutunu girerek dosyayi klasore cikartalim ve cd ventoy-1.0.94 komutunu girerek dosyayi cikardigimiz klasore girelim.

Klasorun icerisinde girdikten sonra ./VentoyWeb.sh komutunu girelim. Sonrasinda terminalde Ventoy bir ip adresi verecek. Ornek resim;
1691347571037.png

Tarayicidan orada bulunan ip adresini ziyaret ettiginizde Ventoy arayuzuyle karsilasacaksiniz.
Terminalden dosyanin bulundugu konuma gelip ./woeusb-5.2.4.bash komutunu deneyin. Dosyanin adini once WoeUSB-5.2.4.bash yapin.

chmod u+x woeusb-5.2.4.bash yapmaniz gerekebilir.

Dosyanin bulundugu konuma geldiginizden emin olmak icin ls komutunu kullanabilirsiniz.

Sonrasinda sudo tar -xf ventoy-1.0.94-linux.tar.gz komutunu girerek dosyayi klasore cikartalim ve cd ventoy-1.0.94 komutunu girerek dosyayi cikardigimiz klasore girelim.

Klasorun icerisinde girdikten sonra ./VentoyWeb.sh komutunu girelim. Sonrasinda terminalde Ventoy bir ip adresi verecek. Ornek resim;
1691347571037.png

Tarayicidan orada bulunan ip adresini ziyaret ettiginizde Ventoy arayuzuyle karsilasacaksiniz.

Çözüm

Eki Görüntüle 1892546

Dosyanın bulunduğu konuma nasıl gideceğim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı