Linux Mint'in ses hataları nasıl düzeltilir?

Makaleler
5
Linux Mint'in ses konusunda eksiklikleri ve sorunları var. Gelen güncellemeler ile bunların düzeltilmesini isterdim.

1- Mesela sistem genelinde kullanabileceğim sorunsuz bir equalizer'i olsun isterdim. Yazılım yöneticisinde bir ekolayzer (Pulseaudio equalizer) bulup yüklemiştim ama oyunlarda bozuk sese sebep olmuştu. Üstelik bunu yükleyince birkaç paketi eksik yüklüyor ve bu yüzden çalışmıyor. Çözüm için ise arama motoruna ''pulse audio equalizer not working'' diye yazıp bir sitede yazan çözümleri uyguluyorum ama bu çözümleri uygulasam bile oyunlarda bozuk ses sorunu yaşıyorum.

2- Hem dahili ses kartım (Realtek ALC1150) hem de harici ses kartım (Creative Z) Windows 10'da daha iyi çalışıyor. ''Hangi açıdan?'' derseniz, birçok açıdan. Dahili ses kartım için Windows 10'da Unofficial Realtek Driver yükleyebiliyorum ve oldukça iyi çalışıyor. Hem bu driver'ı yükleyince birlikte gelen Realtek Audio Control'ü de yüklüyorum ve bunun içinde sorunsuz çalışan equalizer mevcut.

3- Jack konusunda sıkıntılar var. Şöyle ki, PC kasamın ön kısmındaki kulaklık çıkışına küçük 1+1 hoparlör bağlıyorum ve sistemi her yeniden başlattığımda sağ alttaki hoparlör simgesine tıklayıp çıkış aygıtları diye yazan kısımdan line out yazanı seçiyorum. Bunu yapmazsam hoparlörden ses gelmiyor.

4- Ekran uykuya geçip kapanırsa aşağıdaki kısımdan otomatik olarak HDMI ses etkinleşiyor. Oysa ben HDMI ses kapalı olsun istiyorum.
01.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı