Çözüldü Linux Mint'te Hz değiştirilemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Salih335

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, Linux'a ilgi duyduğum için Mint kurdum.
Karşılama ekranından NVIDIA sürücüsünü kurdum ve sürücü böyle:

Ekran Görüntüsü - 2024-09-29 08-37-38.png

Bu ne be? Ekran ayarlarından yapayım diyorum bu sefer de 144 Hz seçeneğini seçemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Farklı bir yol olarak Secure Boot'a eklenmediğinde NVIDIA sürücüleri çalışmayabilir.
Secure Boot'u kapatabilir veya sürücüleri tekrar kurup bir sonraki açılışta ekleyebilirsiniz.
Sistem ayarlarını neden kullanmıyorsunuz?
Oradan çıkmıyor diye düşünüyorum. NVIDIA sürücüsü kurulmadıkça monitörün Hz değeri değil yalnızca 60 Hz çıkıyor ayarlarda bir çok masaüstünde.

Masaüstü hocam. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
/etc/modprobe.d dosyasına blacklist nouveau yazıp kaydedin. Ardından sudo update-initramfs -u komutunu kullanıp tamamlanmasını bekledikten sonra cihazı yeniden başlatabilirsin. Böylece nouveau yani alternatif NVIDIA sürücüsünü kara listeye almış oluruz bu sayede resmi NVIDIA sürücüsü çalışmaya başlar.

Son düzenleme:
Sistem ayarlarını neden kullanmıyorsunuz?

Ve sanki ekran kartınız da orada gözükmüyor gibi. nvidia-smi komutunun çıktısını paylaşırmısınız?
@Bayram Tempest hocamın dediği gibi hocam driver kurunca oradan seçemiyorsunuz.

Dediğiniz komutu yazdım çıktı:
NVIDIA-SMI has failed because it couldn't communicate with the NVIDIA driver. Make sure that the latest NVIDIA driver is installed and running.

@Bayram Tempest hocamın dediği gibi hocam driver kurunca oradan seçemiyorsunuz.

Dediğiniz komutu yazdım çıktı:
NVIDIA-SMI has failed because it couldn't communicate with the NVIDIA driver. Make sure that the latest NVIDIA driver is installed and running.
Sürücüler çakışıyor. Yukarıda anlattığım yöntemle Nouveau sürücüsünü kara listeye almalısınız.

Oradan çıkmıyor diye düşünüyorum. NVIDIA sürücüsü kurulmadıkça monitörün Hz değeri değil yalnızca 60 Hz çıkıyor ayarlarda bir çok masaüstünde.

/etc/modprobe.d dosyasına blacklist nouveau yazıp kaydedin. Ardından sudo update-initramfs -u komutunu kullanıp tamamlanmasını bekledikten sonra cihazı yeniden başlatabilirsin. Böylece nouveau yani alternatif NVIDIA sürücüsünü kara listeye almış oluruz bu sayede resmi NVIDIA sürücüsü çalışmaya başlar.
Deniyorum hocam. /etc/modprobe.d dosyasını nerede bulabilirim?

Deniyorum hocam. /etc/modprobe.d dosyasını nerede bulabilirim?
Terminalde sudo nano /etc/modprobe.d yazdığında nano metin editörü dosyayı yönetici olarak açacak. blacklist nouveau yazıp ardından CTRL ve X tuşlarına aynı anda bas. Kaydetmek isteyip istemediğini soracak. Y'ye basarak ilerle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı