Çözüldü Linux Mint'te Hz değiştirilemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Salih335

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, Linux'a ilgi duyduğum için Mint kurdum.
Karşılama ekranından NVIDIA sürücüsünü kurdum ve sürücü böyle:

Ekran Görüntüsü - 2024-09-29 08-37-38.png

Bu ne be? Ekran ayarlarından yapayım diyorum bu sefer de 144 Hz seçeneğini seçemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Farklı bir yol olarak Secure Boot'a eklenmediğinde NVIDIA sürücüleri çalışmayabilir.
Secure Boot'u kapatabilir veya sürücüleri tekrar kurup bir sonraki açılışta ekleyebilirsiniz.
Garip, AMD + NVIDIA laptop kullanmama rağmen bu tarz sorunlar beni bulmuyor. Masaüstü daha rahat olmalıydı çünkü 2 GPU değil tek GPU ile karşı karşıyasınız. Sorun Linux değil bu arada. Windows'u ilk kurduğumda touchpad, Bluetooth, Wi-Fi kullanamıyor olmama rağmen Linux'ta bunları ilk kurulumda sorunsuzca kullanıyorum. Hocam Pop!_OS, Nobara gibi direkt olarak NVIDIA sürücüsü hazır gelen dağıtımlara yönelmeye ne dersiniz?

Olabilir hocam, yazılım yöneticisindeki tüm driverlari tek tek kurup deneyeceğim. Sorun çözülmez ise Pop!_OS'a geçiş yapabilirim.

Pop!_OS kurdum ilk başta gayet güzeldi 144 Hz de kullanıyordum ancak bu sabah açtığımda sürücüler silinmişti. 60 Hz'den 144 de alamadım. Üstelik driverları popshop ta gösteriyor kuruyorum ama hiçbir yerde yok driverlar nereye kuruyor anlamadım. Sadece NVIDIA X server var başımın belası o da!

@Bayram Tempest hocam sizce bu sorunlar kurduğum ISO dosyası ile ilgili olabilir mi? İki dağıtımda da driver sorunu yaşadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir hocam, yazılım yöneticisindeki tüm driverlari tek tek kurup deneyeceğim. Sorun çözülmez ise Pop!_OS'a geçiş yapabilirim.

Pop!_OS kurdum ilk başta gayet güzeldi 144 Hz de kullanıyordum ancak bu sabah açtığımda sürücüler silinmişti. 60 Hz'den 144 de alamadım. Üstelik driverları popshop ta gösteriyor kuruyorum ama hiçbir yerde yok driverlar nereye kuruyor anlamadım. Sadece NVIDIA X server var başımın belası o da!

@Bayram Tempest hocam sizce bu sorunlar kurduğum ISO dosyası ile ilgili olabilir mi? İki dağıtımda da driver sorunu yaşadım.
Kendi kendine sürücü silinmez. Nvidia ISO ile kurduğunuza emin misiniz? Eğer gerçekten Nvidia X settingte sürücü görünmüyorsa ekran kartı sistem tarafından görünmüyor olabilir.

Kendi kendine sürücü silinmez. Nvidia ISO ile kurduğunuza emin misiniz? Eğer gerçekten Nvidia X settingte sürücü görünmüyorsa ekran kartı sistem tarafından görünmüyor olabilir.
Eminim zaten ilk başta sürücü kuruluydu ancak şimdi Nvidia settings yok.

Çözüm:
Deneme yanılma sonucu ve sayın @Bayram Tempest ve @779221 hocamın yardımlarıyla sorunun çözümünü buldum.

Gpu driver kurulumunu yaparken secure bootu kapatınca sorun olmuyor. Ancak kurulum sonrasında da yine secure bootu açmamanız gerekiyor. Aksi takdirde gpu driverlar çalışmıyor.
Ayrica secure bootu işletim sistemini kurarken de kapatmanızı tavsiye ederim.

Birde ben Zorin OS kurdum en beğendiğim OS bu oldu. Hiç sorunla karşılaşmadım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı