Linux Mint'te Minecraft Donuyor

BayCoder

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Öncelikle iyi forumlar, eski ve optimizasyonu kötü denilebilecek bir bilgisayarım var. Bu bilgisayarda Linux Mint kurulu. Kardeşim Minecraft oynuyor ama oynarken bilgisayar bir anda donuyor ve fişten çekmezsem asla bilgisayarda hiçbir şey yapılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Not: NVIDIA-340 sürücüsü kuruludur.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Intel Pentium Dual CPU E2180.
  • Anakart: Gigabyte GA-EP41-UD3l (rev. 1.0).
  • RAM: 3 GB.
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8500 GT.

Yanlış bilgi
Bütün sürümlerde aynı hocam.

Hocam Linux'ta oyun oynanmaz. Windows 7'ye geçin desem onun da desteği yok. PC kötü, ne desem şaşırdım :D Ama yapabilirseniz Windows 7'ye geçin.
Neden diye sorarsınız da sistem Linux'ta çalışır ama oyun oynarken zorlanır. Linux oyun değil iş için bir sistem, Windows 7'de hem FPS artar hem de donmaz.

Artı -6 Eksi
Öncelikle Optifine ile oynamanızı tavsiye ediyorum. Optifine'ın resmi sitesinden 1.16.5 için olan .jar dosyasını kurun.

Sonrasında Optifine ile ayarları düşük sistem için optimize etmeniz gerekiyor. Onun için de aşağıda bıraktığım link ile Optifine ayarlaınızı yapın. Bu sayede FPS'inizin normale geleceğini umuyorum. Sunuculara girip oynarsanız da FPS'iniz daha stabil olabilir. Benden söylemesi.

Bu arada Sodium gibi modlar ile OpenGL optimizasyonu yapılarak FPS'inizin 120-130 gibi sayılara çıkması sağlanabiliyor ancak Sodium için Fabric API gerekiyor. Fabric API da Linux desteği sunmuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Eğer Optifine ile de FPS'inizden memnun değilseniz Sodium deneyebiliriz.

Hocam Linux'ta oyun oynanmaz. Windows 7'ye geçin desem onun da desteği yok. PC kötü, ne desem şaşırdım :D Ama yapabilirseniz Windows 7'ye geçin.
Neden diye sorarsınız da sistem Linux'ta çalışır ama oyun oynarken zorlanır. Linux oyun değil iş için bir sistem, Windows 7'de hem FPS artar hem de donmaz.

Hocam yıl oldu 2021 hala daha Windows 7 öneriyorsunuz. Windows 7 artık kullanılmamalı ve GNU/Linux dağıtımlarında oyun gayette oynanabiliyor sadece iş için değil.

OptiFine gibi modlar kurmayı deneyebilirsiniz.

Öncelikle Optifine ile oynamanızı tavsiye ediyorum. Optifine'ın resmi sitesinden 1.16.5 için olan .jar dosyasını kurun.

Sonrasında Optifine ile ayarları düşük sistem için optimize etmeniz gerekiyor. Onun için de aşağıda bıraktığım link ile Optifine ayarlaınızı yapın. Bu sayede FPS'inizin normale geleceğini umuyorum. Sunuculara girip oynarsanız da FPS'iniz daha stabil olabilir. Benden söylemesi.

Bu arada Sodium gibi modlar ile OpenGL optimizasyonu yapılarak FPS'inizin 120-130 gibi sayılara çıkması sağlanabiliyor ancak Sodium için Fabric API gerekiyor. Fabric API da Linux desteği sunmuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Eğer Optifine ile de FPS'inizden memnun değilseniz Sodium deneyebiliriz.
OptiFine gibi modlar kurmayı deneyebilirsiniz.
Hocalarım kardeşim optifine ile oynuyor ama hala bu sorun devam ediyor.
@OzgunP hocam bu konuda bilginiz var mı ?

Ayarları optimize etmen gerekiyor. Yoksa kasma donma sorunları yaşaman çok normal. Ayarlarını ss şeklinde atabilirsen yardımcı olmaya çalışacağım.

Yanlış bilgi veriyorsunuz.

Ayarları optimize etmen gerekiyor. Yoksa kasma donma sorunları yaşaman çok normal. Ayarlarını ss şeklinde atabilirsen yardımcı olmaya çalışacağım.
Linkini attığım ayarları uygulayın. Sadece Optifine kullanması tek başına yeterli değil.
Hocam attığınız linteki herşeyi aynı şekilde ayarlamıştım. Hala linkteki gibi ayarlarım.
Aynı ayarları Windowsda da kullanmıştım orada kasma yoktu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı