Linux Mint'te Minecraft Donuyor

BayCoder

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Öncelikle iyi forumlar, eski ve optimizasyonu kötü denilebilecek bir bilgisayarım var. Bu bilgisayarda Linux Mint kurulu. Kardeşim Minecraft oynuyor ama oynarken bilgisayar bir anda donuyor ve fişten çekmezsem asla bilgisayarda hiçbir şey yapılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Not: NVIDIA-340 sürücüsü kuruludur.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Intel Pentium Dual CPU E2180.
  • Anakart: Gigabyte GA-EP41-UD3l (rev. 1.0).
  • RAM: 3 GB.
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8500 GT.

Hocam attığınız linteki herşeyi aynı şekilde ayarlamıştım. Hala linkteki gibi ayarlarım.
Aynı ayarları Windowsda da kullanmıştım orada kasma yoktu.

Minecraft'ta normal bir harita açıp bir süre açık dursun. FPS'in kendine gelmesi için dokuların RAM'e yüklenmesi gerekiyor. Bazen bu iş uzun sürüyor. Haritayı ilk açtığında FPS'i biraz düşük olacaktır. Bekledikten sonra normal dönecektir.

Minecraft'ta normal bir harita açıp bir süre açık dursun. FPS'in kendine gelmesi için dokuların RAM'e yüklenmesi gerekiyor. Bazen bu iş uzun sürüyor. Haritayı ilk açtığında FPS'i biraz düşük olacaktır. Bekledikten sonra normal dönecektir.
Hocam sorun FPS düşmesi değil. Oyunu oynarken bir anda donup klavye,fare gibi hiçbir dış donanımı kullanamamam veya diğer ismiyle bilgisayarın kilitlenip kalması. En basit örnekle oyun bu şekilde donduğu zaman ALT+F4, CTRL+ALT+DEL gibi hiçbir şey çalışmıyor.

Hocam sorun FPS düşmesi değil. Oyunu oynarken bir anda donup klavye,fare gibi hiçbir dış donanımı kullanamamam veya diğer ismiyle bilgisayarın kilitlenip kalması. En basit örnekle oyun bu şekilde donduğu zaman ALT+F4, CTRL+ALT+DEL gibi hiçbir şey çalışmıyor.

Mint'in hangi sürümünü kurdunuz? Xfce ise sistemde bu tür donmaların olmaması gerek. Şu an çözemedim sorunu. Arkada hiçbir şeyin açık olmadığına emin olun.

Mint'in hangi sürümünü kurdunuz? Xfce ise sistemde bu tür donmaların olmaması gerek. Şu an çözemedim sorunu. Arkada hiçbir şeyin açık olmadığına emin olun.
Linux Mint 20.1 Ulyssa XFCE sürümü kurulu aynı zamanda arka planda hiçbir şey açık değil.

Hocam ben swap alanı ayırmamıştım o kodları çalıştırırsam sıkıntı olur mu ?
Sonradan swap alanı ekleyebilir miyim yoksa sıfırdan kurulum mu yapmam gerekiyor ?

Takas alanı ayırmamış olabilirsin, ama takas dosyası oluşturulmuş olabilir. Komutun çıktısını paylaş. swapon -s

Takas alanı ayırmamış olabilirsin, ama takas dosyası oluşturulmuş olabilir. Komutun çıktısını paylaş. swapon -s
1616516773060.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı