Linux Mint'te nasıl Windows kurulum USB oluşturulur?

genelde* wimboot ile boot etmen gerekiyor. Normal boot ile olmuyor.

Aslında tam tersi genelde normal boot seçiliyor ama eğer bir sorun olursa normal bootta o zaman wimboot ile başlatılıyor.

Aktif olarak sürekli Ventoy kullanan biriyim, Mint, Kali ve Windows 7 tripleboot kullanıyorum daha hiçbir kurulumda hata almadım.

Sürekli olarak normal boot ile yükleme yaptım.

Başkaları sorun yaşadıysa bilemem ama ben yaşamadım.

ben o programa güvenerek geçtim olmadı.

İndirdiğiniz dosyayı terminalden açın direkt.

Bash:
chmod +x VentoyGUI.x86_64
./VentoyGUI.x86_64

Chmod: Cannot Access 'Ventoy': No such file or directory
Bash:/Ventoy: No such file or directory
Böyle bir hata aldım.

Ben vertoy kurmayı beceremedim nasıl kurabilirim?

ventoy2disk.sh dosyasını ./ventoy2disk.sh diye çalıştırmanız lazım.

ventoy2disk.sh dosyasını ./ventoy2disk.sh diye çalıştırmanız lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Aslında tam tersi genelde normal boot seçiliyor ama eğer bir sorun olursa normal bootta o zaman wimboot ile başlatılıyor.

Aktif olarak sürekli Ventoy kullanan biriyim, Mint, Kali ve Windows 7 tripleboot kullanıyorum daha hiçbir kurulumda hata almadım.

Sürekli olarak normal boot ile yükleme yaptım.

Başkaları sorun yaşadıysa bilemem ama ben yaşamadım.
Şimdiye kadar orijinal ISO'lar ile default boot'ta hiç başlatamadım. O yüzden WIMBOOT kullandım.
Hiç böyle bir sorun yaşamadım. Bu da benim tecrübem.
dd ve balenaEtcher flashing tool olarak geçer, bootable disk creater değiller. Aralarındaki fark şu bağlantıda var. Debian: creating Windows 10 bootable install USB-drive using terminal (dd).
Türkçeye çevirip özet geçecek olursam;

Linux ISO'ları IsoHybrid denilen bir yöntem kullanarak hazırlanıyorlar, buda ISO'ların birden fazla partition içermelerini sağlıyor. Dolayısıyla booting için gerekli olan dosyalar ve bölümler dd veya Etcher ile flashlanma sırasında aktarılabiliyor. Ancak Windows ISO'ları böyle bir yapıya sahip değiller. Bu yüzden yazdırma sırasında boot fileların ayriyeten aktarılması gerekiyor. dd ve Etcher bunu yapmıyorlar. Bu yüzden de dd ve Etcher önyüklenebilir Windows USB'leri hazırlanmak için kullanılamazlar.

dd ve balenaEtcher flashing tool olarak geçer, bootable disk creater değiller. Aralarındaki fark şu bağlantıda var. Debian: creating Windows 10 bootable install USB-drive using terminal (dd).
Türkçeye çevirip özet geçecek olursam;

Linux ISO'ları IsoHybrid denilen bir yöntem kullanarak ISO'ların birden fazla partition içermelerini sağlıyorlar. Dolayısıyla booting için gerekli olan dosyalar ve bölümler dd veya Etcher ile flashlanma sırasında aktarılabiliyor. Ancak Windows ISO'ları böyle bir yapıya sahip değiller. Bu yüzden yazdırma sırasında boot fileların ayriyeten aktarılması gerekiyor. dd ve Etcher bunu yapmıyorlar. Bu yüzden de dd ve Etcher önyüklenebilir Windows USB'leri hazırlanmak için kullanılamazlar.
Bana kendimi şizofren hissettiriyorsunuz. Markete gidip geleceğim o sırada da windows 10 iso indiriyorum dd ile yazacağım belleğe. Ayrı konuda etiketler paylaşırım sonuçlarını.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı