Linux mu Windows mu macOS mu?

Hangi İşletim Sistemi

• Oy verenlerin toplamı
    138
macOS daha iyidir. Ama çok pahalı. Bu nedenle ya GNU/Linux kullanacaksın ya da FreeBSD kullanacaksın.

Sorun şu, bu kadar RAM'i "hız" için fazla kullanmasına rağmen RAM'i "hız" için fazla kullanmayan GNU/Linux gibi işletim sistemlerinden daha yavaş kalıyor.

Basliga baksana.

Sorun şu, bu kadar RAM'i "hız" için fazla kullanmasına rağmen RAM'i "hız" için fazla kullanmayan GNU/Linux gibi işletim sistemlerinden daha yavaş kalıyor.
İşletim sisteminin artılarından, arkada ne kadar uygulama çalıştırdığından oluyor o. Eski sistemimde ortada Windows 10 yokken Windows 8.1 aşırı hızlı çalışıyordu, benzer yılların Linux dağıtımları 8.1'e göre yavaş kaçıyordu. Windows 10'da başlangıç zamanlarında aşırı hızlıydı zaten DX12 dışında pek bir artısı yoktu, son zamanlarda iyice şişti o da.

Ram konusu Windows makinede o kadar da problem değil. Burada 1 - 2 GB hesabı yapmaya da gerek yok. Alırsın bir 8 GB RAM takarsın. Geçenlerde 8 GB modül 250 TL'ye buldum ikinci el. DDR4 RAM. Olmadı sıfırı 500 TL bir şey zaten. Ama RAM kullanımı Mac'de önemli. Onlarda 2012 üstü makinelerin RAM'ini 1 GB bile arttıramazsın. Hepsi anakarta lehimli.

Ben bu muhabbete girdim çünkü Windows'un bu hafıza yönetimi MacOS'dan daha iyi. Bende M1 Mac ve 1 adet X86 PC var. İkisini de kullanıyorum ve farkını da gayet iyi biliyorum. Üstelik 2012'de 1 adet Imac Mid 2011, bir adet Macbook Late 2011 daha sonra ilerleyen zamanda 1 adet de Macbook 2016 aldım. Bunları da kullandım.

Windows kesinlikle her açıdan MacOS'dan daha iyi. Fakat yeni Apple ARM işlemcileri çok beğeniyorum. İşlemci gerçekten fiyatına göre muhteşem ama yazılım açısından bunu söyleyemem.

Önemli olmadığını söyledim zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir zaman bir Windows işletim sisteminin zamanındaki Linux distrolarından daha yavaş olduğunu görmedim. 8.1'den sonra Windows çok şişti.

Hiçbir zaman bir Windows işletim sisteminin zamanındaki Linux distrolarından daha yavaş olduğunu görmedim. 8.1'den sonra Windows çok şişti.
Maalesef orası öyle, 8.1 çok hızlı bir sistemdi ama belki sürücü desteği gibi etkenler yüzündendir. Bu ara memnun değilim hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…