Linux mu Windows mu macOS mu?

Hangi İşletim Sistemi

• Oy verenlerin toplamı
    138
RAM takintililar icin atmis olayim, @Bsd Kaymak'ye ait bir ekran goruntusu:

1645284077446.png

Hala söylüyorum Windows'dan daha iyi bir işletim sistemi dünya üzerinde yoktur. Ne macOS ne Linux, Windows'un yerini tutmaz, tutamaz.

Bu sunucu olayının sebebi gerçekten de lisansın beleş olması. Sen hiç Linux sunucuyla uğraştın mı bilmiyorum ama rezalet ve kepazedir cidden.

Hem konfigürasyonu ayarları vs. çok zordur hem de Windows'a göre hiçbir hız avantajı vs. yoktur. Windows sunucular çok daha iyidir. Fakat lisans ücreti var. Eğer ki Linux lisansı bedava olmasaydı, emin ol, Internet'in %99'u Windows sunucu olurdu.

Not: Bu forum buna bir kıstas değil.

Degildir, kendim bir RPi sunucu kurdum ve VPS de almayi dusunebilirim yazin. Windows Server gibi sacmaliklar yerine direkt olarak sunucular kurulabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sunucu olayının sebebi gerçekten de lisansın beleş olması. Sen hiç Linux sunucuyla uğraştın mı bilmiyorum ama rezalet ve kepazedir cidden.
Neredeyse günlük olarak Linux sunucularla uğraşan biri olarak bunun tamamen saçmalık olduğunu söyleyebilirim. Bilen arkadaşlar da bana katılacaktır.

Businesslar lisansda ucuza kaçmaz. Rhel kullanan tonla şirket var.

Neredeyse günlük olarak Linux sunucularla uğraşan biri olarak bunun tamamen saçmalık olduğunu söyleyebilirim. Bilen arkadaşlar da bana katılacaktır.

Businesslar lisansda ucuza kaçmaz. Rhel kullanan tonla şirket var.

Bilen arkadaş olarak katılmıyorum. 😀
@Züber Dostum sen kesin Windows'u destekliyorsun anladık da insanların kararlarına saygı gösterir misin?

Saygısızlık yapmadım. Ne alaka?

25 MB RAM kullanan sistemden hayır gelmez. Onu tutup da ev de kullanacak halimiz yok. Olsa olsa sunucu falan olur. Bu RAM hikayesi söylediğim gibi problem değil. Alırsın 8 GB modül 16 GB günümüzde her şeye yeter de artar zaten.

Ben böyle RAM falan kullanımı hiç uğraşmam ve ilgilenmem. Bu bir çeşit takıntı zaten. Bakarım sistem düzgün çalışıyor mu kasma var mı yok mu? Varsa eklerim 8 GB modül olay biter.
48GB RAM'e sahibim zaten. Linux kullanıyorum. Bilgisayar masaüstünde boştayken 1GB RAM kullanıyor.

1645284435800.png

PXL_20220219_182640229.jpg

Serverde Windows daha iyi diyen bir sysadmin görmedim.
Microsoft dahil büyük firmaların çoğu kendi sunucularında Linux kullanır. Çok büyük verilerle Windows başa çıkamıyor. Windows sunucular için uygun bir işletim sistemi değil.

Çok büyük verilerle Windows başa çıkamıyor. Windows sunucular için uygun bir işletim sistemi değil.

Tartışmaya girmek istemiyorum ama dediğiniz yanlış. NT çekirdeğinin yapısı çok büyük verilerle başa çıkacak kadar güçlü. Böyle bir iddia ortaya attıysanız kaynak da bırakmalısınız.

48GB RAM'e sahibim zaten. Linux kullanıyorum. Bilgisayar masaüstünde boştayken 1GB RAM kullanıyor.

Serverde Windows daha iyi diyen bir sysadmin görmedim.
Microsoft dahil büyük firmaların çoğu kendi sunucularında Linux kullanır. Çok büyük verilerle Windows başa çıkamıyor. Windows sunucular için uygun bir işletim sistemi değil.
Bu kadar net seyler varken hala daha "beles lisans" zirvasini soyleyebilmek de buyuk azim istiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı