Linux nasıl kullanılır?

Linux'a geçmeyi istiyorum 2. işletim sistemi olarak ama konsol'un nasıl kullanılacağını bir türlü çözemedim. Nasıl kullanacağımı, aldığım hataları nasıl çözeceğimi söyleyen bir rehber de bulamadım. İnsanlar Linux'u nasıl kullanıyorlar? Eğer bir kodlama dili gerekiyorsa hangisi gerekiyor?

Kodlama dilini sormamın sebebi birisinin kodlama bilmiyorsanız Linux kullanmayın yazdığını hatırlıyorum Linux kurulum videosunun altında.

Saçmalık, kodlama bilmesiniz dahi Linux kullanabilirsiniz. Komutlar zaman içinde oturuyor zaten düzgün bir masaüstü ortamı kurarsanız çoğu işlemi grafik arayüzünden de yapabilirsiniz onun dışında bir sıkıntı olursa zaten çoğu komutu kopyala yapıştır yapacaksınız. İlk başta ben de anlamadan kopyala yapıştır yapıyordum sonradan kullandıkça öğrendim. Birden oturan bir şey değil Linux ilk başta bir haltı çalıştıramayabilirsiniz sonradan denedikçe ve hata yaptıkça oluyor her şey.

Başlangıç olarak Manjaro veya Linux Mint tavsiye edebilirim.

Kodlar ile alakalı sistemde bir hata oluşmadıkça, sistemi güncellemek, program kurmak ve kaldırmak gibi şeyleri görsel arayüz ile yapılabilir tabi Linux Mint için bahsediyorum bu konular dağıtımdan dağıtıma değişir. Linuxu daha derin öğrenmek için YouTube üzerinde dersler var özellikle yabancı kaynaklar çok zengin ama Türkçe'de yok değil.

Kod ile komutu birbirine karıştırıyorlar.
Kodlama geliştiriciler için komut kullanıcılar için.
İlk kullanımda genelde komuta gerek olmadan GUI araçlarıyla kullanılabilir.
Komut kullanmak gerektiğinde depoyu güncelle, paket kur, paket kaldır ve sistemi güncelle.
Bu dört komut kelime farkından başka bütün tabanlarda aşağı-yukarı aynıdır.
Bu dörtlü çeteyi öğrendikten sonra diğer komutlara zamanla alışılır.
Aslında zor olan GNU/Linux değil, zor olan alışılmış bir sistemden farklı bir sisteme geçişin acemiliği sadece.

Yabancılık çekmemek için Kubuntu veya Linux Mint ile başla. Zaten bu iki dağıtımda da uygulama marketi olduğu için komut yazmadan istediğini indirebilirsin.

Bir yerde takılırsan forumda konu açarsın komutların ne işe yaradığını detaylı ama basit olarak anlatırız sana.

Linux'a geçmeyi istiyorum 2. işletim sistemi olarak ama konsol'un nasıl kullanılacağını bir türlü çözemedim. Nasıl kullanacağımı, aldığım hataları nasıl çözeceğimi söyleyen bir rehber de bulamadım. İnsanlar Linux'u nasıl kullanıyorlar? Eğer bir kodlama dili gerekiyorsa hangisi gerekiyor?

Kodlama dilini sormamın sebebi birisinin kodlama bilmiyorsanız Linux kullanmayın yazdığını hatırlıyorum Linux kurulum videosunun altında.

Merhaba, terminal kullanımı için YouTube üzerinde Türkçe ve İngilizce birçok içerik mevcut, ilk derslerden başlarsanız temel komutları kolayca öğrenebilirsiniz, linux kullanmak gerçekten çok kolay. Kodlama ile hiçbir alâkası yok, hiçbir dil bilmeden kullanabilirsiniz. Herhangi bir programlama dili bilmenize gerek yoktur. Yazılı ya da video halindeki kaynakları araştırıp eğlenceli ve kolay bir şekilde linux öğrenebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı