Linux nasıl program indirilir?

Yer
Aksaray
Daha fazla  
Kardeşim inanılmaz zeki (!) olduğu için Windows yerine Linux kurmuş işletim sistemi olarak. Ve ben sadece işletim sistemi olduğunu biliyorum. Edge kullandığım için Edge indirmeye çalıştım fakat yapamadım. Sabah kardeşime "Ben gelene kadar Edge indir. Ses gelmiyor onu da çöz" dedim sinirli şekilde. O da Edge Beta indirmiş ve sadece bunun indiğini söyledi. Bu işletim sistemine normal uygulamalar inebiliyor mu? Steam indirmeye çalıştım ama salak saçma bir dosya açtı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim inanılmaz zeki (!) olduğu için Windows yerine Linux kurmuş işletim sistemi olarak. Ve ben sadece işletim sistemi olduğunu biliyorum. Edge kullandığım için Edge indirmeye çalıştım fakat yapamadım. Sabah kardeşime "Ben gelene kadar Edge indir. Ses gelmiyor onu da çöz" dedim sinirli şekilde. O da Edge Beta indirmiş ve sadece bunun indiğini söyledi. Bu işletim sistemine normal uygulamalar inebiliyor mu? Steam indirmeye çalıştım ama salak saçma bir dosya açtı.

Kanka tam olarak hangi Linux olduğunu biliyor musun?
Kali Linux
Ubuntu Linux
Bunların haricinde bir Linux özelliği ise onun için bir araştırma yapabilirim.

Kardesinin senden yasca kucuk olusunu , sifirdan isletim sistemi kurabildigini ve senin basit bir programi dahi kuramadigini goz onuna alirsak zeka konusunda cok iddiali yorumlar yapmaman gerektigini tavsiye edebilirim.

Hangi distro kurulu bilmiyorum ama deb/ubuntu bazli bir sey ise su komuta bir sans ver:
"sudo apt install steam-installer"

Yine cogu distro kendi uygulama marketi de yuklu gelir, "Software Management" li bir seyler. Buradan da direkt download edebilirsin. Ayni telefonlarda oldugu gibi.

Windows'da insanlarin yillardir yaptigi gibi abidik sitelere girip exe download edip kurmasi isi Linux'te pek yapacagin bir sey degil.

Kardeşim inanılmaz zeki (!) olduğu için Windows yerine Linux kurmuş işletim sistemi olarak. Ve ben sadece işletim sistemi olduğunu biliyorum. Edge kullandığım için Edge indirmeye çalıştım fakat yapamadım. Sabah kardeşime "ben gelene kadar Edge indir. Ses gelmiyor onu da çöz" dedim sinirli şekilde. O da Edge beta indirmiş ve sadece bunun indiğini söyledi. Bu işletim sistemine normal uygulamalar inebiliyor mu? Steam indirmeye çalıştım ama salak saçma bir dosya açtı.

Apt get install ile paketleri indirebiliyorsun veya normal Windows'ta nasıl program indiriyorsan öyle de indirebilirsin ama hangi Linux dağıtımını kullandığında önemli tabii.
Ve tabii bazı programlar nasıl Windows'ta destekliyor Linux'ta desteklemiyorsa aynısı Windows içinde geçerli.

Kardesinin senden yasca kucuk olusunu , sifirdan isletim sistemi kurabildigini ve senin basit bir programi dahi kuramadigini goz onuna alirsak zeka konusunda cok iddiali yorumlar yapmaman gerektigini tavsiye edebilirim.

Hangi distro kurulu bilmiyorum ama deb/ubuntu bazli bir sey ise su komuta bir sans ver:
"sudo apt install steam-installer"

Yine cogu distro kendi uygulama marketi de yuklu gelir, "Software Management" li bir seyler. Buradan da direkt download edebilirsin. Ayni telefonlarda oldugu gibi.

Windows'da insanlarin yillardir yaptigi gibi abidik sitelere girip exe download edip kurmasi isi Linux'te pek yapacagin bir sey degil.
Kurdu derken, kendisi değil bilgisayarcıya kurdurdu format sonrası. Kendisi kursa zaten ağzımı açmam. Kodu deneyeceğim.
Genellikle aynı özellikleri taşıyorlar sana bu bağlantıya tıklayıp videoyu izlemeni tavsiye ediyorum gene olmazsa buna benzer videoları da izleyebilirsin.
Bakacağım.

Kurdu derken, kendisi değil bilgisayarcıya kurdurdu format sonrası. Kendisi kursa zaten ağzımı açmam. Kodu deneyeceğim.

Bakacağım.
Her şerde bir hayır vardır. Canınızı sıkmayın. Linux'un içinde akmaya deneyin. 6 ayda kendisini beni bağladı ve 2 aydır Windows'umu açmıyorum.

Öğrenince özelleştirmenin (hem sistemsel hem de görünüm olarak) tillahını yapabilirisiniz. Bunlar da kanıtları 1 2

Ben de sizin gibi bilgisizdim ama artık Gentoo (Linux'ta işletim sistemlerinde, kurulması diğerlerine göre zor olan bir işletim sistemi) bile kuruyorum.

Linux sayesinde kendi cevherimi buldum ve yazılım mühendisliği okuyacağım.

Ayrıca zamanında şöyle bir tablo yapmıştık hocalarımızla:

Kod:
-----------------DEBIAN (VE TABANLI İŞLETİM SİSTEMLERİ)-----------------
apt-get install = program indirme
apt-get purge = programı silmek (her şeyi ile)
apt-get remove = programı silmek
apt-get autoremove = gereksiz programları silmek
apt-get update & sudo apt-get upgrade = güncelleme yapmak

Kod:
-----------------ARCH LINUX (VE TABANLI İŞLETİM SİSTEMLERİ)-----------------
sudo pacman -S = program indirme
sudo pacman -Rcns = programı silmek (her şeyi ile)
sudo pacman -R = programı silmek
sudo pacman -Qtdq = gereksiz programları silmek
sudo pacman -Syu = güncelleme yapmak

Kod:
-----------------FEDORA (VE TABANLI İŞLETİM SİSTEMLERİ)-----------------
sudo dnf install = program indirme
sudo dnf remove = programı silmek (her şeyi ile)
sudo dnf remove = programı silmek
sudo autoremove= gereksiz programları silmek
sudo dnf update & sudo dnf upgrade= güncelleme yapmak

Son olarak şu videoyu bırakıyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Debian tabanlıysa ve depoda varsasudo apt install <program_adi> komutuyla istediğin yazılımı kurabilirsin.

Eğer program yoksa istediğin yazılımın internet sitesinden .deb uzantılı dosyayı indirip, indirdiğin dizinde sudo dpkg -i <program_adi> komutuyla kurabilirsin.

Eğer internet sitesinde bu yoksa ve .tar.gz2 gibi bir uzantı varsa onu indirip dosyayı arşivden çıkarıp içinde "install", "readme", "configure" gibi bir dosya varsa içindeki adımları uygulaman gerek. O da yoksa şu komutlar sırayla girilir:

./configure
apt-get install build-essential
make
make install

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı