Açık kaynaklı olduğu için, özgür yazılım olduğu için, özelleştirilebildiği için, insanların canı istediği için. Gerçi ben hala Windows kullanıyorum fakat Linux distroları kullananlara "amele" demek hiç doğru değil.
Kimisine kolay geliyordur alışmıştır. Kimisi ise sadece bazı ortamlarda ben Linux kullanıyorum demek için kullanıyordur. İnsanlar çeşit çeşit. Bırakalım kim ne isterse onu kullansın.
En azından günlük kullanım için. Korsan oyun için Wine GE var, Proton GE var, Lutris var, Bottles var, DXVX var var da var. Windows'da Visual C++ ve DirectX paketlerini kuruyorsun oluyor bitiyor.
Acik kaynak oldugu icin, kotu sistemlerde cok iyi calistigi icin, ozellestirilebilir oldugu icin ve daha daha sayamadigim tonla sebep icin. Insanlarin isteklerine "amele" gibi tabirlerde bulunmak hic hos degil.
Linux'ta iki satır kod okuyup yaptığım şey Windows üzerinde çok zor yapılıyor. Ek olarak çoğu kullanıcının bilgisayarına Linux kurup güzel bir Windows kaplaması yaparsanız fark etmeyecektir.
Linux adamdır.
Linux kullanıyorum çünkü hızlı ve daha iyi performans alıyorum, siz bir de Windows 7 kurup .NET Framework kurmayı deneyin kim daha çok uğraştırıyormuş.
Linux adamdır.
Linux kullanıyorum çünkü hızlı ve daha iyi performans alıyorum, siz bir de Windows 7 kurup .NET Framework kurmayı deneyin kim daha çok uğraştırıyormuş.