O zaman başka bir şeyden kaynaklı bir birikme olmuş olabilir veya ayırdığınız alan yetersizdir.
Kaç GB alan ayırmıştınız=
78 GB alan ayırdım.
Bilgili olduğumu iddia etmedim zaten. Sorduğum soruda Linux işletim sistemlerinin çalışma prensibinin saçma olduğuna dair bir dolaylı veya dolaysız bir şey göremedim. Ofansif tavrınız ilginç.
Daha önceki sistem güncellemelerinde yüklenleri xxx %100 yyy %100 şeklinde görüyordum ve bu sefer gözükmedi. İnternet üzerinden bulduğum adımları uyguladım.
Ayırdığım disk alanının hemen dolması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Linux’u tekrar kurup kullanmaya devam edeceğim. Windows neden uygun değil sizce? Laptop kapasitem, iki işletim sistemini dualboot edip birisinin üstünde iki tane sanal makine çalıştırabilecek kadar hafızaya sahip değil maalesef.. (Kasmadan kullanım konusunda)Linux'un amacı kullanıcıya tam özgürlük sağlamak. Bu da sorumluluk ile geliyor.
Kullanıcının bilerek kısıtlanmasını istiyorsanız yanlış işletim sistemini kullanıyorsunuz demek.
Kullanım kolaylığı veya kullanıcının elinden tutulmasını istiyorsanız MacOS ve ChromeOS'in amacı bu.
Linux da, Windows da bunun için uygun değil.
73 GB içine Linux Mint'in üstüne sanal makinede Windows kurmaya çalışıyorsunuz, yetmemesi gayet normal. Alan açmak istiyorsanız sanal makinenin diskini silin ve daha küçük bir diskli sanal makine oluşturun.
Windows neden uygun değil sizce?
Hocam Linux geliştirilen bir işletim sistemi olduğu sebebiyle öyle.Linux'un arkadasında büyük firmalar yok. Onun yerine 40-200 arası ekipler var. Bu da daha yavaş gelişmesine yol açıyor.
Herşeye katıldım ama sanal makine olayına katılmıyorum.Sanal makinede tam performans alamıyorsun ancak gerçek Makinede kullanılırsa tecrübe kazanılınır.Alışkanlık kazanıldığında Windowsun sıkıcı arayüz den linuxun arayüzü iç rahatlatır gerçekten bazen Windows kullanırken arayüzü acayip sıkıcı gelmeye başladı.Yaşadığınız sorunların geneline baktığımda bilgisiz ve bilinçsiz olmanızdan kaynaklanan hatalar var. Sistemi kullanmaya alışmadan, neyin ne olduğunu bilmeden bir şeylerin peşinde koşmayın. Sanal makinede deneyim kazanıp ondan sonra normal kullanıma geçin. Ben kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum. Neden acaba?
Her şeye katıldım ama sanal makine olayına katılmıyorum. Sanal makinede tam performans alamıyorsun ancak gerçek Makinede kullanılırsa tecrübe kazanılınır. Alışkanlık kazanıldığında Windows'un sıkıcı arayüzden Linux'un arayüzü iç rahatlatır gerçekten bazen Windows kullanırken arayüzü acayip sıkıcı gelmeye başladı.
Linuxun kullanımı nerede %0.18 merak ettim.Sen %70'lik Windows dilim varken neden %0.18'den bir şey bekliyorsun? Beş para edecek bir işletim sistemi olsa en azından %30 falan olurdu.
Bu kadar da cahil olmayın be. Linux Foundation’un sponsorlarına ve yönetim kadrosuna bakın.Hocam Linux geliştirilen bir işletim sistemi olduğu sebebiyle öyle.Linux'un arkadasında büyük firmalar yok. Onun yerine 40-200 arası ekipler var. Bu da daha yavaş gelişmesine yol açıyor.
Çöp bir işletim sistemiyle daha fazla vakit kaybetmemişsiniz ne güzel. Animeci insanların da kaşıkla yemek yeme konusunda yorum yapması çok ilginç siz konuşmayı bile 6 yaşında sökmüyor musunuz?
Sen %70'lik Windows dilim varken neden %0.18'den bir şey bekliyorsun? Beş para edecek bir işletim sistemi olsa en azından %30 falan olurdu.