Linux neden bu kadar uğraştırıyor?

• Konuyu başlatan wie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 2.233
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgili olduğumu iddia etmedim zaten. Sorduğum soruda Linux işletim sistemlerinin çalışma prensibinin saçma olduğuna dair bir dolaylı veya dolaysız bir şey göremedim. Ofansif tavrınız ilginç.

Daha önceki sistem güncellemelerinde yüklenleri xxx %100 yyy %100 şeklinde görüyordum ve bu sefer gözükmedi. İnternet üzerinden bulduğum adımları uyguladım.

Linux'un amacı kullanıcıya tam özgürlük sağlamak. Bu da sorumluluk ile geliyor.
Kullanıcının bilerek kısıtlanmasını istiyorsanız yanlış işletim sistemini kullanıyorsunuz demek.

Kullanım kolaylığı veya kullanıcının elinden tutulmasını istiyorsanız MacOS ve ChromeOS'in amacı bu.
Linux da, Windows da bunun için uygun değil.

Ayırdığım disk alanının hemen dolması hakkında ne düşünüyorsunuz?

73 GB içine Linux Mint'in üstüne sanal makinede Windows kurmaya çalışıyorsunuz, yetmemesi gayet normal. Alan açmak istiyorsanız sanal makinenin diskini silin ve daha küçük bir diskli sanal makine oluşturun.

Linux'un amacı kullanıcıya tam özgürlük sağlamak. Bu da sorumluluk ile geliyor.
Kullanıcının bilerek kısıtlanmasını istiyorsanız yanlış işletim sistemini kullanıyorsunuz demek.

Kullanım kolaylığı veya kullanıcının elinden tutulmasını istiyorsanız MacOS ve ChromeOS'in amacı bu.
Linux da, Windows da bunun için uygun değil.

73 GB içine Linux Mint'in üstüne sanal makinede Windows kurmaya çalışıyorsunuz, yetmemesi gayet normal. Alan açmak istiyorsanız sanal makinenin diskini silin ve daha küçük bir diskli sanal makine oluşturun.
Linux’u tekrar kurup kullanmaya devam edeceğim. Windows neden uygun değil sizce? Laptop kapasitem, iki işletim sistemini dualboot edip birisinin üstünde iki tane sanal makine çalıştırabilecek kadar hafızaya sahip değil maalesef.. (Kasmadan kullanım konusunda)

Yanlış bilgi
Çöp bir işletim sistemiyle daha fazla vakit kaybetmemişsiniz ne güzel. Animeci insanların da kaşıkla yemek yeme konusunda yorum yapması çok ilginç siz konuşmayı bile 6 yaşında sökmüyor musunuz?

Sen %70'lik Windows dilim varken neden %0.18'den bir şey bekliyorsun? Beş para edecek bir işletim sistemi olsa en azından %30 falan olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows neden uygun değil sizce?

Kullanımı kolay değil.
Aşırı karışık ve dolambaçlı.
Herhangi bir özgürlük sunmuyor.
Optimizasyonu çok kötü ve aşırı hantal.
Stabilitesi yok denecek kadar kötü.
Kullanıcının istemediği reklam ve takipçileri özellikleri kullanıcıya zorluyor.
Kerneli ve dosya sistemi artık tarihi eser olarak değerlendirilebilecek kadar eski.
Büyük veriler ile uğraşmaya çalıştığında camdan aşağı atlıyor.

Kısacası bir halta yaramayan bir işletim sistemi. Arkasında Microsoft olduğu ve bilgisayarlarda hazır kurulu olduğu için popüler sadece.
Gün geçtikçe diğer işletim sistemlerine yeniliyor. Apple, MacOS'in normal bilgisayarlara da kurulmasına izin verseydi şu anda tekel Apple idi.

Son düzenleme:
Hocam Linux geliştirilen bir işletim sistemi olduğu sebebiyle öyle. Linux'un arkadasında büyük firmalar yok. Onun yerine 40-200 arası ekipler var. Bu da daha yavaş gelişmesine yol açıyor.

Arkasından Red Hat ve Cononical gibi şirketler var Google da fonluyor yanlışım yoksa.

Yaşadığınız sorunların geneline baktığımda bilgisiz ve bilinçsiz olmanızdan kaynaklanan hatalar var. Sistemi kullanmaya alışmadan, neyin ne olduğunu bilmeden bir şeylerin peşinde koşmayın. Sanal makinede deneyim kazanıp ondan sonra normal kullanıma geçin. Ben kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum. Neden acaba?
Herşeye katıldım ama sanal makine olayına katılmıyorum.Sanal makinede tam performans alamıyorsun ancak gerçek Makinede kullanılırsa tecrübe kazanılınır.Alışkanlık kazanıldığında Windowsun sıkıcı arayüz den linuxun arayüzü iç rahatlatır gerçekten bazen Windows kullanırken arayüzü acayip sıkıcı gelmeye başladı.

Her şeye katıldım ama sanal makine olayına katılmıyorum. Sanal makinede tam performans alamıyorsun ancak gerçek Makinede kullanılırsa tecrübe kazanılınır. Alışkanlık kazanıldığında Windows'un sıkıcı arayüzden Linux'un arayüzü iç rahatlatır gerçekten bazen Windows kullanırken arayüzü acayip sıkıcı gelmeye başladı.

Sanal makinede sistemin temel kullanımı öğrenirsin. Kendini hazır hissettiğinde artık gerçek makineye geçersin. Sanal makinede performans anlamında gerekecek bir şey yok. Sistemi bozduğun zaman gerçek sistemine etki etmediği için neyin sistemi bozduğunu kolayca anlamış olursun.

Hocam Linux geliştirilen bir işletim sistemi olduğu sebebiyle öyle. Linux'un arkadasında büyük firmalar yok. Onun yerine 40-200 arası ekipler var. Bu da daha yavaş gelişmesine yol açıyor.
Bu kadar da cahil olmayın be. Linux Foundation’un sponsorlarına ve yönetim kadrosuna bakın.

Al bunlar sponsorlar…

Eğer şu siteye de bakarsanız intel gibi büyük şirketlerden gelen bir sürü insanın da yardımcı olarak görev yaptığını görürsünüz.

Çöp bir işletim sistemiyle daha fazla vakit kaybetmemişsiniz ne güzel. Animeci insanların da kaşıkla yemek yeme konusunda yorum yapması çok ilginç siz konuşmayı bile 6 yaşında sökmüyor musunuz?

Sen %70'lik Windows dilim varken neden %0.18'den bir şey bekliyorsun? Beş para edecek bir işletim sistemi olsa en azından %30 falan olurdu.

Linux kullanım oranını giderek artıyor en son yüzde 4Ü buldu. Önümüzdeki sene büyük bir sıçrama olacağını tahmin ediyorum.

Windows teknik olarak iyidir arkasında Microsoft var, Linux biraz dağınık olabilir, bu özgür yazılım olmasından dolayıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı