Linux'ta dil ve yazım sorunları nasıl çözülür?

Daha fazla  
Benim tahminim 3 farklı Linux kullandım bu arada insanların aşırı derece de Windows'a alışmış olmaları ve oyun oynama performans gerektiren şeylerin windowsda daha iyi olması ayrıyeten şöyle de bir şey var çoğu kişinin bilgisayarına NVIDIA ekran kartı var dahili ekran kartı değilse ve Windows dışında optimizasyonları çok berbat zaten herkes programlamayla vs. de uğraşmıyor ama işte yazılıma ilgisi olan programlama çalışan kişiler veya sadece Linux'un kernelini öğrenmek isteyenler tabii ki de kullanıyor Linux her farklı birey için özelleştirme sunar bir sürü farklı dağıtım bunun içindir ama Windows herkese hitap etmeye çalışır. Bana göre en iyi işletim sesi linuxtur ama çoğu kişinin bilgisayarla alakası olmadığı içinde indirmelerine de gerek yoktur.

Kaç kere yükledim Pardus da dahil dil ve yazım sıkıntısı mevcut. Klavye sıkıntısı var sesli sessiz harflerde ikincisi kapat diye tıkladığım zaman ekran kapanıyor, kasa kapanmıyor. Wine gibi Windows uygulaması kuramıyorum antivirüsü kullanamıyorum.

Son düzenleme:
Bazı donanımlarda ölü tuşlar seçilip kurulması gerekiyor. Alttaki konuda plasma için göstersem de diğer masaüstü ortamlarında da benzer yerler bulunmakta.

Wine gibi Windows uygulaması kuramıyorum antivirüsü kullanamıyorum.

Wine, Windows uygulaması değil. Linux, macOS ve BSD gibi sistemler için tercüman görevi görür. Linux için Antivirüse genelde ihtiyaç duyulmaz, çok istiyorsanız ClamAV kullanabilirsiniz.

Bazı donanımlarda ölü tuşlar seçilip kurulması gerekiyor. Alttaki konuda plasma için göstersem de diğer masaüstü ortamlarında da benzer yerler bulunmakta.

Wine, Windows uygulaması değil. Linux, macOS ve BSD gibi sistemler için tercüman görevi görür. Linux için Antivirüse genelde ihtiyaç duyulmaz, çok istiyorsanız ClamAV kullanabilirsiniz.
Seçerek kullandım ama yinede mesaj yazarken klavyede sıkıntı çıktı clamav elimdeki antivrüs özelliklerini kapsamıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı