Linux nedir?

Peki nereden öğrenebilirim ve gittikçe hangilerine geçebilirim?
Windows'la birlikte kullanılabiliyor diye okudum.

Bu senin ilgi alanına göre değişir. Ev kullanıcısı isen Mint'te kalabilirsin. Yok eğer ben hayatımın dağıtımını bulacağım, o zaman gördüğün dağıtımları test edecek, kuracak, kullanacaksın.
En sonunda kendi yuvan olan dağıtımı buluyorsun .

İkinci soruna gelecek olursak: Evet Dual Boot ile Windows ve Linux değil, UEFI sayesinde neredeyse tüm işletim sistemleri Dual Boot olarak kurulabilir.

Benimki uefi değil ama olur mu yinede?
Linux mint nerden indirebilirim?

Ortamlarda "Linux isletim sistemi degildir" diye gezenlerin coguna "Isletim sistemi cekirdegi nedir peki?" diye sorsan cevaplayamaz.
Bende bu çok bilgili arkadaşlardan çok çekiyorum, Gnu/Linux işletim sistemine Linux dediğim için.

Felsefesi var XD. Her şeyini kendin düzenleyebiliyorsun. Ben genelde temalarını falan değiştiriyorum. Hazır dağıtıma aşinayım.
Elementary OS ile başlayabilirsin.

Linux bir ders projesi olarak başlamış açık kaynak bir çekirdek çalışmasıdır kardeşler. Amacı bilgisayar donanımı ve yazılımı arasında bir köprü oluşturmaktır. GNU/Linux işletim sisteminin en önemli parçasıdır. Linus Torvalds tarafından yazılmıştır ve GPL V2 lisanslıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…