- Makaleler
- 1
Ortamlarda "Linux isletim sistemi degildir" diye gezenlerin coguna "Isletim sistemi cekirdegi nedir peki?" diye sorsan cevaplayamaz.
İsletim sistemi cekirdeği nedir?Ortamlarda "Linux isletim sistemi degildir" diye gezenlerin coguna "Isletim sistemi cekirdegi nedir peki?" diye sorsan cevaplayamaz.
Peki bu dediğiniz dağıtımlardan ilk önce hangisini indirmeliyim ve nerden öğrenebilirim?Kerneldir. İşletim sistemi gibi olan dağıtım dediğimiz sistemleri vardır. Word değil ama LibreOffice yüklenir. Ubuntu bir Linuxtur. Formatla veya sanal makineye kurulurlar.@Hersiti
Bir eğitim var mı öğrenmeyle ilgili yoksa biz kodları araştırıp mı öğrenmemiz gerek?@Hersiti Dual-boot ile iki işletim sistemi birden kurulabilir. Sen Linux Mint ile başla sonrasına bakarız. İstersen hep "Linux Mint" kullanabilirsin.
Linux aslında bir kerneldir. GNU ise Shell'dir. Yani sen gelip de Linux kullanamazsın, GNU/Linux kullanırsın.
Kullanarak, "Google"layarak ve araştırarak öğreneceksin. Gözünde büyüttüğün kadar zor değil.Bir eğitim var mı öğrenmeyle ilgili yoksa biz kodları araştırıp mı öğrenmemiz gerek?
O zaman Dual-boot ile hem windows hemde linux mint kullanacağım. Bakalım linux mint indircem. Sizce linux mint indireyim mi?GNU projesinin bundan haberi var mı?
GNU Shell değildir.
Linux'ta Shell bash, fish, zsh, TSH gibi farklı "modelleri" vardır.
Ama aralarında en iyisi fish ve bash.
Kullanarak, "Google"layarak ve araştırarak öğreneceksin. Gözünde büyüttüğün kadar zor değil.
Bir eğitim var mı öğrenmeyle ilgili yoksa biz kodları araştırıp mı öğrenmemiz gerek?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.