Hem de ne kolay, geri Windows'a dönmezsin. Tabii kolay göreceli bir kavram olsa da bir Windows'çu için KDE, cinnamon ve Xfce kolay gelir, Xfce ve cinnamon hafiftir, size Mint Cinnamon öneririm. Cinnamon da çok benziyor Windows'a: Eki Görüntüle 1240007
10. nesil işlemci ve 8 GB RAM ile kurdum boşta 400-500 MB RAM tüketiyor. Arkada binbir türlü şey açık ve işlemcinin sadece %5'ini kullanıyor şaka gibi.
Genelde sunucularda linux centos 7 gibi işletim sistemleri kullanılır. Örneğin bu site bile bir linux sunucuda barınıyor. Tabi normal kullanıcılar içinde masaüstüsü olan sürümleri mevcut.
Hem de ne kolay, geri Windows'a dönmezsin. Tabii kolay göreceli bir kavram olsa da bir Windows'çu için KDE, cinnamon ve Xfce kolay gelir, Xfce ve cinnamon hafiftir, size Mint Cinnamon öneririm. Cinnamon da çok benziyor Windows'a: Eki Görüntüle 1240007
Linux dağıtımlarına alışmanız çooook uzun bir süreç olabilir.Exe dosyalarını açmadığı (Wine ile açılabilir) için kullanmaktan vazgeçmeniz çok olanak. Ben de Linux distrolarıyla ilk tanıştığımda exe dosyalarını açamadığını öğrendiğimde vazgeçtim. Şimdi kernel editliyorum.