Linux nedir?

Adamın dibidir hocam. Windows programlarını kullanabilmek için Linux'a özel programlar var. Aşağıdaki video çok güzeldir. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adamın dibidir hocam. Windows programlarını kullanabilmek için Linux'a özel programlar var. Aşağıdaki video çok güzeldir. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biraz Windows'a sinirli bu arkadaş, izlerken kulaklık takmayı unutmayalım...

GNU/Linux;

- Sistemi bayağı hızladırmak,
- Kodlama yapmak,
- 3D Modelleme yapmak,
- Render yapmak,
- Oyun oynamak,
- İnternette gezinebilmek,
- Kişiselleştirme yapabilmek gibi bir çok alanda kullanılabilir.

Böyle gözükebilir;
Screenshot from 2021-12-12 14-48-23.png

Daha farklı şekillerde de gözükebilir.

Linux'u bazısı sistemini hızlandırmak için kullanır, bazısı bolluk içinde bolluğunu arttırmak için kullanır, bazısı özgür olmak, bazısı daha düzgün kod yazabilmek için kullanır. Benim sebeplerim özgürlük, programlama için ideal olması, özelleştirilebilirliğidir. Windows ile karşılaştırıldığında kaynak kullanımı azdır, Windows gibi bloat programlar ve takip programları yoktur. Virüs yok denecek kadar azdır.

Peki ben 4 GB RAM 2.00GHz işlemcimle hızlandırmak için kullansam uygun olurmu ?

İşletim sistemi diyen arkadaşları gördükçe görme yetim azalıyor (!)🤠
Linux bir işletim sistemi çekirdeği.

Ya da,
Linux; bilgisayar işletim sistemlerinin en temel parçası olan çekirdek yazılımlarından bir tanesidir. GNU Genel Kamu Lisansı versiyon 2 ile sunulan ve Linux Vakfı çatısı altında geliştirilen bir özgür yazılım projesidir. Linux ismi ilk geliştiricisi olan Linus Torvalds tarafından 1991 yılında verilmiştir.
Kaynak: Vikipedi

Peki ben 4 GB RAM 2.00GHz işlemcimle hızlandırmak için kullansam uygun olur mu?

10. nesil işlemci ve 8 GB RAM ile kurdum boşta 400-500 MB RAM tüketiyor. Arkada binbir türlü şey açık ve işlemcinin sadece %5'ini kullanıyor şaka gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı