Çözüm Linux NTFS yavaş yazması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

387354

Kilopat
Katılım
18 Kasım 2020
Mesajlar
3.409
Çözümler
26
NTFS'ye 38.8 GB veri yazarken fark ettim 20 küsur mB/sec ile yazıyor. Ext4'lük kısma 237 mB/sec ile yazan şeyin sorununun NTFS ile alakalı olduğunu anladım. Sorun çözümü şudur;

Kod:
sudo mount -o big_writes /dev/sdXY /media/$USER/disk

Görüldüğü gibi şu an 32 küsur mB/sec ile flash bellekten daha az hızda yazıyor NTFS'ye.

1631441315036.png
 
Kernel ile gelen NTFS sürücüsü sadece okuma yapabiliyor, NTFS-3G ise userspace bir yazılım bu yüzden yazma hızları düşük.

Paragon Software kernel için yeni bir NTFS sürücüsü hazırlıyor, muhtemelen 5.15 sürümü ile dahil edilecek. 5.13 ve üstü sistemlere de kurulabiliyor ancak bazı ayarlar yapılması gerekiyor, şimdilik mkfs, fsck gibi araçları hazır değil.

 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı