Linux Önerisi

BsodFather

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Operating System: Windows 11 Home Single Language 64-bit
System Manufacturer: HUAWEI
System Model: RLEF-XX
Processor: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12450H (12 CPUs), ~2.0GHz
Memory: 16384MB RAM
Graphics Card: Intel(R) UHD Graphics
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Şimdi eski bir PC var elimde.
Buna Linux yükleyeceğim ama hangi dağıtımı hangi versiyonu kullancağıma dair tam bir karar veremedim yardımcı olursanız güzel olur.

(Tüm araçlar olsun istiyorum şu toollar falan aynı zamanda da normal bir şekilde de kullanabileceğim.)

SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Laptop Modeli: Lenovo IdeaPad Z580
CPU: Intel i5 3210M
RAM: 6 GB DDR3 1600 MHz
SSD: 240 GB
GPU: NVIDIA GeForce GT 635M

Bir de laptop da BIOS'a erişemiyorum boot menüde açılmıyor. BIOS güncel ne yapabilirim?

bunun pro versiyonunu ücretsiz ve güvenilir bir yerde bulabilir miyim link varsa atabilirsiniz
Pro versiyonu tamamen gereksiz, sadece bağış amaçlı bir versiyon. İnternette ufak bir aratma ile bulabilirsiniz ama korsan içerik olacağı için önermiyorum, normal sürüm gayet yeterli.

bende anlamadım hocam bir sürü şey denedim girilmiyor f2 f12 novo tuşu var bunun onuda denedim yine yok
Power tuşunun yanında bulunan küçük bir tuş var. Bilgisayar kapalıyken o tuşa basıp, bilgisayarı açınca şu seçeneklerin çıkması lazım;

1: Normal startup
2: Bios setup
3: Boot menu
4: System recovery

Yön tuşları ile 2. seçeneği seçip enter tuşuna basarsan biosa, 3. seçeneği seçip enter tuşuna basarsan cihaz boot menüsüne girecektir.

Bende anlamadım hocam bir sürü şey denedim girilmiyor F2 F12 novo tuşu var bunun onu da denedim yine yok

Bunun Pro versiyonunu ücretsiz ve güvenilir bir yerde bulabilir miyim link varsa atabilirsiniz

Pro'ya gerek yok arkadaşın dediği gibi. Core versiyonunu indirin. Kaldırmazsa Lite deneyin.

Pro'ya gerek yok arkadaşın dediği gibi. Core versiyonunu indirin. Kaldırmazsa Lite deneyin.

Şimdi ben kaldırır kaldırmaz pek anlamıyorum ama link bulamadım. Nereden indiriliyor? Siz bir de tam linkini atar mısınız hocam? Zorin OS iyiyse Zorin OS'un linkini atın. Kaldırır umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı