Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
TL;DR. Linux zaten daha iyi. Ama isini bilen birisi 3'u bir arada Linux yanina Windows yanina Hacktintosh kullanir.

TL;DR. Linux zaten daha iyi. Ama isini bilen birisi 3'u bir arada Linux yanina Windows yanina Hacktintosh kullanir.
macOS'i (hackitosh yada sanallaştırma) Unity3D'e için build almada kullanırım ama ona bile gerek yok. Bazı programlar ile iPA'ya dönüştürüp, iPhone'da test edebiliyorum.

macOS'i (hackitosh yada sanallaştırma) Unity3D'e için build almada kullanırım ama ona bile gerek yok. Bazı programlar ile iPA'ya dönüştürüp, iPhone'da test edebiliyorum.
Helalsin aslansin Ama bazi seyleri native kullanmak daha iyi. Tum ozelliklerini verimli kullanamayabilirsin preferences kismindakileri.

Helalsin aslansin Ama bazi seyleri native kullanmak daha iyi. Tum ozelliklerini verimli kullanamayabilirsin preferences kismindakileri.
Öyledir, mesela şu an Office lazım, yoksa hocalar ödevi kabul etmiyor. Wine ile doğrudan iyi olmuyor.

PS ile SH ile yapılabilecek şeylerin çoğu yapılabiliyor. Kullanmayı bilmiyorsunuz sadece. Buna paket yöneticisi kullanarak uygulama yüklemek/güncellemek de dahil.
Gundelik dedigimiz; İnternette gezinme, offis programlari kullanma, yazi yazma, video izleme, muzik dinleme.
Ofis programları Linux'ta berbat. Anti-linux, Linux b*k gibi gibi düşüncelerle yazmıyorum bunu. Uzun süre de kullandım. Bir kaç hafta öncesine kadar dual boot Linux kullanıcısıydım zaten. Ancak ihtiyaçlarımı karşılamıyor sunduğu ofis yazılımları. Ne Libre, ne OpenOffice, ne OnlyOffice, ne de WPS Office. Hepsi berbat MS Office'e kıyasla. İnsanların mac'te bile hala MS Office kullanmalarının sebebi bu.
Suana kadar hic uygulama sorunu yasamadim.
Asla Discord güncelleyememek gibi bir problem yaşadım vaktinde Linux'ta. Depodaki paketler de güncel olmadıkları için indirip elle opt'a atmak zorunda kaldım. Bundan kaynaklı olarak da bir de baştan kısayol ayarlamam gerekti. GNOME kullanıyordum ve App Drawer'a nasıl ekleyeceğimden emin değildim. Epey uğraştırdı diyebilirim.
Linuxun tek artı yanı bence terminalden kodalrı yazıp hemen test edebilmek. Bence başka artısı yok.
Windows'ta da var bu. gcc, rustc, java, .net... Hepsi terminal üzerinde çalışabiliyor. Üstelik vim'in Windows'ta da versiyonları var.
Paket yoneticisi arti degil mi?
winget köşesinden kahkaha atıyor. İşin daha da güzel kısmı winget her şeyi orijinal sayfalarıdan çekiyor. Yani reponun güncellenmesi gerekmiyor. Discord'u güncellerken yaşadığım sorun buydu mesela. Repo'da atıyorum 1.8 var, adamlar 1.9 çıkarmış. Arch kullanırken güncelleye bastığımda bana .deb sunuyordu Discord. E bakıyorum orijinal güncelleme yöntemi çalışmıyor, paru kullanıyorum. Paru bana yine gidiyor baştan 1.8 yüklüyor. Diyorum mirror listi güncelle sonra bi daha kontrol et. Hala son sürüm 1.8 diyor bana. 1-2 hafta gecikmeyle geliyor güncellemeler...

Neden? Bir windows kullanıcısından mantıklı bir cevap almaya çalışıyorum.
Daha önce sana farklı konularda oldukça geçerli cevaplar vermiştim ama. Kabullenememek böyle bir şey olmalı. Disney+, Prime Video, Netflix gibi servislerle 720p üzeri streaming yap da sonra konuşalım olur mu?

Bana yaptigin alintilara cevap veriyorum.
Discord sorununu bir kac kere ben de yasadim ama 1 gun sonra duzelttiler. Ne yapsınlar yani guncellemeyi 2 milisaniye içinde depolara mi koysunlar?
Winget'i paket yoneticisi sanma devam et sen xD Tek yaptigi sey kurulum dosyasini indirip calistirmak. "Paket yoneticisi" oyle calismaz

Winget'i paket yoneticisi sanma devam et sen xD Tek yaptigi sey kurulum dosyasini indirip calistirmak. "Paket yoneticisi" oyle calismaz
Hahaha. Anlatsana nasıl çalışır? AUR'daki gibi gitten source çekip mi derlemesi lazımdı?

Ne yapsınlar yani guncellemeyi 2 milisaniye içinde depolara mi koysunlar?
Evet, tam olarak öyle yapmaları gerekiyor. Bunun adı otomasyon. Elle yapılmaması gerekiyor. Güncelleme discord sunucularına düştüğü anda mirrorda paketi çekip yerine onu yerleştirmeli.

Bana yaptigin alintilara cevap veriyorum.
Discord sorununu bir kac kere ben de yasadim ama 1 gun sonra duzelttiler. Ne yapsınlar yani guncellemeyi 2 milisaniye içinde depolara mi koysunlar?
Linux depolarini da o kadar basit dusunme. Bir paket depoya eklenene kadar bir suru test yapiliyor, guvenli mi diye kontrol ediyorlar.

Hayır öyle olmamasi gerekiyor. Az da olsa test edilmesi gerekiyor. Ozellikle dagitim kullaniciya en iyi stabilligi vermesi gerekiyorsa.

Windows'ta da var bu. gcc, rustc, java, .net... Hepsi terminal üzerinde çalışabiliyor. Üstelik vim'in Windows'ta da versiyonları var.
Ortam değişkenlerine ekleyip kullanılabiliyor ama genel olarak cmd yada power shell bence terminale ve komutlarına rakip olamaz. Yeri geliyor kısayollar atayabiliyoruz çünkü, kısayolların işlevlerini değiştiyoruz ve bazı fonksiyonlar bile atıyoruz. Çok pratiklik sağlıyor.

PS'i yakın zamanda hiç kullanmamışsın. Bir kullan gel sonra detaylıca konuşuruz bunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…