Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha önce sana farklı konularda oldukça geçerli cevaplar vermiştim ama. Kabullenememek böyle bir şey olmalı. Disney+, Prime Video, Netflix gibi servislerle 720p üzeri streaming yap da sonra konuşalım olur mu?
Tamam hemen deniyorum.

PS'i yakın zamanda hiç kullanmamışsın. Bir kullan gel sonra detaylıca konuşuruz bunu.
PS'yi yakın zamanda kullanma ihtiyacım olmadığı için kullanmamış olabilirim. Çünkü Windows'ta bir command prompt doğrudan ihtiyaç olmadı ve olmayacakta.

PS'yi yakın zamanda kullanma ihtiyacım olmadığı için kullanmamış olabilirim. Çünkü Windows'ta bir command prompt doğrudan ihtiyaç olmadı ve olmayacakta.
Bak ne güzel diyorsun, terminal kullanmaya kolay kolay ihtiyaç duymuyorsun. Ancak işleri hızlandırmak istersen kullanabilirsin. Registerlar da dahil her şeyi PS üzerinden oynayabiliyorsun şuan. PS gerçekten adının hakkını veriyor artık. GUI scripting gibi becerileri bile var. Ağ üzerinden sadece text dosyası aracılığıyla GUI script dağıtımı yapabiliyorsun. Adam sadece scripti çekiyor sonrasında çalıştırıyor, 40-50kblik basit text dosyalarıyla program dağıtıyorsun derleme gerekmeden.

Daha önce de dediğim gibi Linux karşıtı değilim. Sadece sizin artı olarak savunduğunuz şeylerin pek çoğu tam olarak sandığınız kadar büyük ve efektif artılar değil.

Hayır efektif artılardır. Sen print screen'in doğrudan işlevini değiştirebiliyor musun? Ben hem clipboarda atıyorum hem de kaydediyorum, hem de farklı bir isimlendirme yöntemiyle bile değiştirebiliyorum.

Biraz sildim. Çünkü çok değişik bir havaya büründüm. Üzgünüm, özür dilerim.

Son düzenleme:
Stable releaseler zaten test edilmiş releaseler. Bir şey bleeding edge'se stabilliğe zarar verir. Stable'ın olayı bu.
Kullanici distro'dan stabillik bekliyorsa yinede test edilmeli. En basitinden distro ile uyumlulugu test edilmeli.

Yok kalsin. Hicbir turlu registry ile ugrasilmaz. Ayar yapacaksam mis gibi /etc'm var.

Paket yoneticisi hala benim icin buyuk bir arti. O dandik winget'i de kullandim.
Paket yoneticisi dosyalari indirir, kendi kopyalar ve kurulumu kendi yapar.
Sozde paket yoneticisi winget ise sadece kurulum dosyasini indirip calistirir. Linux'un gelismis paket yineticilerinin yaninda bu sacma yazilima paket yoneticisi demek komik.

Ben de bir ekleme yapiyorum.
Mesela bir CD'den ISO imaji almanız gerekiyor.
windows'da çırpının durun. 3. parti tool'larin icindeki zararli yazilimlarla iyi şanslar.
Linux'da ise:
dd if=/dev/cdrom of=CD.iso
İlla GUI mi istiyorsun? Yine tek komutla Brasero kur.
dnf install brasero vb..

Son düzenleme:
Winget kendi repolarından çektiği herhangi bir şeyi katılımsız kuruyor. Sen bir şey görmüyorsun komut satırı dışında. Eğer kendi repolarında yoksa mecburen ekranlarına bir şey geliyor ama otomatik kuruyor. Sen sadece kurulumun bitmesini bekliyorsun. Winget'in 2020'de çıkmış olduğunuda düşünürsek repolarının şuan için zayıf olması bence fazlasıyla kabul edilebilir. Son güncellemelerle winget'de sandığının aksine "dandik" olmaktan fazlası artık.

Windows'un en büyük sıkıntısı bellek tüketimi. Boşta 4-6GB arası bellek kullanıyor. Onun dışında anlattığın yok bilmem hafızasının bitmesiymiş, yok bilmem performansın 3-5 günde yere çakılmasıymış falanmış filanmış gibi hiç bir derdim olmadı. Bi de ben PC'ye vıttırıvızık her şeyi yükleyen türden bir insanım. Ona rağmen anlattığın şu kasılma olayını bir yaşayamadım gitti.

windows'da çırpının durun. 3. parti tool'larin icindeki zararli yazilimlarla iyi şanslar.
Rufus'un içinde ne zamandan beri zararlı yazılım var? Baya taş atmak için eleştiri yapıyorsun şuan .

Aksini iddia etmedim? İslemi gostermiyor ama tek yaptığı kurulum dosyasi calıştırmak.

Rufus ile CD'den ISO imaji cikart bakalim. Okusaydin keske. USB'ye yazdirmaktan bahsetmiyorum. Bahsetseydim yine Linux avantajli. Ayni sekilde programsiz halledilebiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…