Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşağıya hem mint hem de windows 11 kaynak kullanımlarını paylaşıyorum efendim. Her iki sistemde de şuanda tarayıcı açık. Linuxda firefox windows 11 de edge açık.
celeron 3350 1 ghz işlemci
1682620541105.png

ryzen 5 2600 işlemci
1682620586443.png

Windowsda ne açıksa linuxda da o açık şuanda.
Modifiye etmeyi deneyin hocam o zaman Windows 11'i. Biraz kaynak kullanımı yüksektir. 3-4 GB Ram kullanımı düşebilir.

İnanıyorum, bir gün Windows gömmeyen bir Linux kullanıcısı bulacağım.
Boşta bile kaynaklarını sömürdüğü biliniyor. Linux kullancısı olmadan bile bunun farkına varman lazımdır senin.

Son düzenleme:
Modifiye etmeyi deneyin hocam o zaman Windows 11'i. Biraz kaynak kullanımı yüksektir. 3-4 GB Ram kullanımı düşebilir.
Hocam şifremi yazdığım gibi tefeci misali 8 GB ram e sinek gibi konuyor windows 11. Biliyorum kullandığı ram miktarı çok çok fazla ama en azından 16 GB rami de bitirmiyor ucundan ucundan kullanıyor. Yoksa bu sisteme linux kursam wine ile şuan kullandığım programlardan kat ve kat daha fazla verim alırım. Büyük ihtimalle elektrik faturası bile düşer.

Karşılaştırma fotoğraflarında
windows 11 de: VS code (3 dosya), edge (6 sekme (2 aktif)) açık.
Linuxda: VS code (9 dosya 1 sqlite), firefox (12 sekme (1 aktif)) ve spotify açık. Spotify boşta ve firefox içinde.

Yorum gelmeden söyleyeyim bu arada 2 vs code ile tek proje yapmıyorum linuxdaki urwid ile alakalı windowscuğumun desteklemediği bir şey :'

Hocam şifremi yazdığım gibi tefeci misali 8 GB ram e sinek gibi konuyor windows 11. Biliyorum kullandığı ram miktarı çok çok fazla ama en azından 16 GB rami de bitirmiyor ucundan ucundan kullanıyor. Yoksa bu sisteme linux kursam wine ile şuan kullandığım programlardan kat ve kat daha fazla verim alırım. Büyük ihtimalle elektrik faturası bile düşer.

Karşılaştırma fotoğraflarında
windows 11 de: VS code (3 dosya), edge (6 sekme (2 aktif)) açık.
Linuxda: VS code (9 dosya 1 sqlite), firefox (12 sekme (1 aktif)) ve spotify açık. Spotify boşta ve firefox içinde.

Yorum gelmeden söyleyeyim bu arada 2 vs code ile tek proje yapmıyorum linuxdaki urwid ile alakalı windowscuğumun desteklemediği bir şey :'
Dağıtımından dağıtıma değişse de genel olarak çok az Ram tüketir. Avantajı çok iyi burada.

Dağıtımından dağıtıma değişse de genel olarak çok az RAM tüketir. Avantajı çok iyi burada.

İnsanların anlamadığı kısımda bu zaten Linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemi buna bağlı olarak da bir sürü dağıtım var bir tane dağıtım görüyorlar dağıtım kurulumu kodlarla gerçekleştiriliyor bütün dağıtımları öyle sanıyorlar gerçekten çok garip bir konu hakkında kesin ve emin konuşmadan önce bunlara bakmak lazım bence gerçekten objektif birisi Linux işletim sisteminin Windows OS sürümlerine kıyasla 2 kat daha performanslı olduğunu dile getirebilir.

Winzort kullanicilari olarak bunu zaman anlayacaksiniz acaba? Terminal zorluk degil, kolaylık.

Şey... NVIDIA kullanıyorum... Hem ben Windows'taki CMD'de bile "bunun komutu neydi" deyip 20 30dk internette araştırıyorum.

Burada var işte; Unix Drivers | NVIDIA
İndirip terminalde sudo nvidia_xx.run şekliden çalıştırman gerekir. Olmuyor mu?
X server açıkken nvidia sürücüsü yüklenmez ki. NVIDIA Linux kurulum kılavuzuna göre X server'dan çıkış yapman gerekiyor önce. Yada repodan çekeceksin. Repodan çekmek daha uygun bir çözüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı