Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@istanbul2023 Bloatware gibi şeyler bana göre tuzak. Büyük firmaların güzel çizimlerle bilgilerimizi gönderdiklerini saklamak için yapılan bir uygulamacıklar.

Bu konuda yorum yazan arkadaşların bazıları troll mü acaba, yoksa akla mantığa sığmayan şeyleri söylemelerini izahat etmek mümkün değil.
Ayrıca hala söylediğim gibi terminal kullanımının asla kolay olmadığını düşünüyorum. Bu argümana sığınmak mantıklı değil. İnsanı en küçük bir şeyde bile teknik detaylarda boğulmasını sağlayan bir işletim sistemini sadece oyununu oynayıp ya da işini halledip çıkacak biri niye kullansın ki?

Komik emojisi atan arkadaş bilgisayardan pek anlamayan biri Linux kullanmaya zorlandığında ve hadi diyelim çalıştırmayı başarıp hata aldığında support olsun o zaman.

@Alih001 Saçmalıyorsun. Sistem çöktüğünde formatlamadan kurtarabiliyorsun. Windows çökerse format atmadan onu asla kurtaramazsın. Bir de veri alamıyorsun o sistemde. Güncelleme geldiğinde işin benim güncellememden daha önemli der. Bir şeye bakacaksın, hop ben Mavi ekran veriyorum der. Akıl mantığa sığmayan binlerce şey sayabilirim sana.

• Linux'u seviyoruz çünkü, kullanışlı.
  • Linux'u seviyoruz çünkü, güvenli.
  • Linux'u seviyoruz çünkü, özelleştirme.
  • Linux'u seviyoruz çünkü, özgür.

Bu kadar fanboy olmanın mantığı yok ustelik bahsi geçen sadece bir OS, toxiclige gerek yok ayrica sahsi fikrim diye ozellikle belirtmeme ragmen bosu bosuna begenmedim atmissiniz Linux direkt her seyi ile kotu demedim.

Linux uzerinde bir seyler yapabilmek icin sanal makineye kurulup yeterli islevinizi yerine getirebilir sahsi fikrim UI ve kullanilislik acisindan kotu, imkan varsa ayni UNIX tabanli macOS tercih edilmesi daha iyidir.
Arayüzü her türlü özelleştirilebilen bir sisteme bunu demen garip.

@akane sen bir tane Linux Mint Cinnamon kur. Sonra Cinnamon-Look'a gir. Oradan dilediğini seç ve kur. Temaları /usr/share/themes ve simge veya cursors (Türkçesi aklıma gelmedi) onları da /usr/share/icons kısmına at. Sonra temalar uygulamasını başlat. İndirdiğini oradan seç. Gör o zaman GUI yok dememeyi. Keşke az araştırsanız, direktman kulaktan dolma bilgilerle yazmasanız.

Linux kullandim hocam Windows uzerinde terminal yokken ihtiyac icin, kulaktan dolma bilgiler olsa belirtirdim. Bu konuda bu kadar gereksiz savunmanizi anlayamiyorum dediginiz gibi olsun.
Siz asil macOS kullandiniz mi madem karsılastırma yapıyoruz?

@akane Windows'ta da Terminal için ihtiyaç var. Meselâ ipconfig/flushdns komutu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı