Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İş yerimde sunucularımızı windows kullanıyoruz ve sorunsuz performanslı olarak çalışıyor.
Evdede kaynak yemesin diye sunucu makinama hem windows hemde linux sunucular kuruyorum. Linux düşük kaynak istemesi sebebiyle çok işime yarıyor. Özellikle robotları kurduğum bilgisayarlarda hayat kurtarıyor.

Windows'un lisans maliyeti bel büker, can alır. :) Ama ondanda vazgeçemeyeceğim durumlar oluyor. Microsoft'un iş dünyasında yönelik çok güzel teknolojileri bulunuyor.
Linux'a onceden gelen ozellikler windowsa cok daha sonra geliyor ve reklami yapilarak ilk winzort'a geldi gibi gosteriyorlar.

Linux'a onceden gelen ozellikler windowsa cok daha sonra geliyor ve reklami yapilarak ilk winzort'a geldi gibi gosteriyorlar.
Dostum bahsettiğin özelliklerin ne olduğuna göre değişir bu durum. Önemli olan ayrıca bir özelliği bulmak değil onu en iyi şekilde sunmaktır. Örneğin bugün her cihazda kullandığımız multi-touch olayı mitsubishi tarafından geliştirilmiştir. Fakat bilgisayar dünyasında en iyi multi-touch trackpad dediğimizde Mac aklımıza gelir.

Evde kendince işletim sistemi kullanmak ve kurcalamak ile iş hayatında kullanmak aynı olmuyor ne yazık ki..

İş hayatında kullanılan bir çok teknoloji, bilgisayardan anlamayan insanlarında kullanabileceği şekilde tasarlanır. Sen ister istemez bu ürünü kullanırsın. Herkesin senin gibi bu işlerden iyi anlayacağını varsayamazsın.

Bak dostum insanlar windows'a alistigi icin windows daha kolay gibi geliyor. Kimse dogdugu andan itibaren Linux kullanmadi. Buyuklerimiz Linux ile buyuseydi Linux onlara daha kolay gelirdi.
Eskiden beri haşır neşir olmaları linux'u kullanmak için teknik kısımlara da bulaşmak gerektiği ve bunun yüzünden daha zor olduğı gerçeğini değiştirmiyor yalnız.

Dostum bahsettiğin özelliklerin ne olduğuna göre değişir bu durum. Önemli olan ayrıca bir özelliği bulmak değil onu en iyi şekilde sunmaktır. Örneğin bugün her cihazda kullandığımız multi-touch olayı mitsubishi tarafından geliştirilmiştir. Fakat bilgisayar dünyasında en iyi multi-touch trackpad dediğimizde Mac aklımıza gelir.

Evde kendince işletim sistemi kullanmak ve kurcalamak ile iş hayatında kullanmak aynı olmuyor ne yazık ki..

İş hayatında kullanılan bir çok teknoloji, bilgisayardan anlamayan insanlarında kullanabileceği şekilde tasarlanır. Sen ister istemez bu ürünü kullanırsın. Herkesin senin gibi bu işlerden iyi anlayacağını varsayamazsın.
Zaten bahsettigim teknolojilerden cogu Linux kerneli ile default olarak geliyor. Ekstra bir seye gerek yok.

Hocam amaç tartışma olduğu için ne gibi özelliklerin Windows'a daha sonra geldiğini belirtirseniz harika olur.
Suan hatirlayamadim ama @Disty hocam bahsetmisti bu olaydan.

Baska bir ornek verebilirim ama. Windows'a android uygulamalari calistirma ozelligi geldiginde cok reklamini yaptilar ama bu ozellik Linux'da yillarca vardi.

Eskiden beri haşır neşir olmaları linux'u kullanmak için teknik kısımlara da bulaşmak gerektiği ve bunun yüzünden daha zor olduğı gerçeğini değiştirmiyor yalnız.
Bilgisayar kullanmak ekrandaki iconlara tiklamaktan ibaret degil. windows'da az profosyonellesmeye calisinca regedit gibi sacmaliklarla ugrasiyorsun, Linux'da hersey /etc klasorunun icinde.

Zaten bahsettigim teknolojilerden cogu Linux kerneli ile default olarak geliyor. Ekstra bir seye gerek yok.
Dostum anladığım kadarıyla aşağı yukarı 20'li yaşlarında bir arkadaşsın. Sağdan soldan okuduğun ve belki üniversitede gördüklerin kadarıyla konuşuyorsun. Teknolojiden kastın tam olarak ne bilmiyorum ama BI araçları, Veritabanı araçları, yazılım geliştirme araçları, statik kod analizörleri vb. bir çok şey bu kavram içerisine giriyor.

Ne yazıkki senle tartışmak bana bir şey katmıyor. Hayatında başarılar dilerim.

Dostum anladığım kadarıyla aşağı yukarı 20'li yaşlarında bir arkadaşsın. Sağdan soldan okuduğun ve belki üniversitede gördüklerin kadarıyla konuşuyorsun. Teknolojiden kastın tam olarak ne bilmiyorum ama BI araçları, Veritabanı araçları, yazılım geliştirme araçları, statik kod analizörleri vb. bir çok şey bu kavram içerisine giriyor.

Ne yazıkki senle tartışmak bana bir şey katmıyor. Hayatında başarılar dilerim.
Hayir, kendim ogrendim, kendim arastirdim. Sagdan soldan öğrenmedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı