Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Java yavaş fakat endüstri pek seviyor her yerde aynı şekilde çalıştığı için. Ben biraz OOP biraz da uzun vadelidil olduğu için ilk dil olarak tercih ettim ama onun yanına C# öğrenmezsem ayıp olur :D
Zaten syntak Cden beri hepsinde aynı, C# biraz daha basit gözüküyor.
Winform,nuget,Winform UI paketleri vsvs.Java ağır ve hantal bir yapısı var her yerde tek kod mantığı olduğu için.Windows'un da sistem kullanma mantığını düşününce kurulum ve kullanım Macos ve Linux'da daha kolay olur gibi.

Java yavaş fakat endüstri pek seviyor her yerde aynı şekilde çalıştığı için. Ben biraz OOP biraz da uzun vadelidil olduğu için ilk dil olarak tercih ettim ama onun yanına C# öğrenmezsem ayıp olur :D
Java yavaş mı bilmiyorum iş görür hız olarak ama çinde hazır kütüphane az olduğu için Java kullanabilmek için biraz daha iyi programcı olmak gerek.

Java kötüdür demiyorum Windows'da geliştirmek kötüdür diyorum.
C# kısmında da Winform ve UI kısmında ve çeşitlilik bakımından ilk tercihim Visual Studio ortamı olur.Tabi ufak script vs için Vs Code olur orası başka konu.

C# mevzusu biraz garip, Jetbrains'in Rider IDE'si de bulunuyor ki Jetbrains pek sevdiğim bir firmadır :D
Microsoft Linux tarafına ciddi ilerliyor, .net'in gelmesi büyük bir olay.
Biraz java öğreneyim araştıracağım fazla detaylı bilgim yok.

Olur.
Yazdığın komutlar derleyicinin kendi komutları olduğu için eğer GCC kullanıyorsanız GCC ile iki tarafta da aynı şekilde derlenir.
Macos'da da olur 😂

C# kısmında da Winform ve UI kısmında ve çeşitlilik bakımından ilk tercihim Visual Studio ortamı olur.Tabi ufak script vs için Vs Code olur orası başka konu.

Macos'da da olur 😂
Tercihim Ubuntu oluyor genelde, Windows sadece oyun işlerine bakıyor :D

Ben VS Code ile ufak tefek script yazmadım hiç;
Screenshot_2023-04-25_16-25-02.png

VS Code ile çok iyi ve çok hızlıdır.

Mono Studio var. Oradan geliştiriliyor form uygulamaları.
Geliatirilmez demiyorum Mono ile Visual Studio'yu Winform ve UI olarak karşılaştırmak çok basit kalır.C# sürümleri bile Mono'ya sonradan geliyor.

Hâla hayir diyor 😂 Linux'u kotuleyenlerin bir tane dogru duzgun cevabi olsa şaşarım zaten. windows'unuz ile iyi şanslar. Duzenli format atmayi unutmayin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı