Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Karşıt Madde Linux'te kurulu olan paket sayısı;
screen-2023-04-27-09-41-49.jpg

E tabii oyle hayvani buyuk bir yazilimin yaninda hediye olarak Memory Leak'lerin gelmesi de normal.
Hocam benim de 32 GB Ram'li bir bilgisayarım var. İçinde Windows 10 yüklü. Modifiye ettim önceden ama Ram kullanımı boşta 700-800 MB.

Bu memory leaklerine Windows'un ellenmemiş hali mi neden oluyor?

Yalan söylüyorsun bir konuda. Ekran kartı kullanımın %42. Ve düşmemiş. Hani anlık spikelansa diyeceğim ama değil. Aktif kullanan bir şey var ekran kartını. CPU usage'ın da aynı şekilde. Sanal masaüstülerin birinde duruyor açık olan şeylerin, boş sanal masaüstüye geçip ekran görüntüsü almışsın muhtemelen.
Niye yalan söyleyeyim hocam bulunduğum odada 3 tane bilgisayar var bağlı değiller diye düşünüyorum hepsinin kendi sistemi var bağlı olsa bile diğerlerinde en fazla tarayıcı açık.

Niye yalan söyleyeyim hocam bulunduğum odada 3 tane bilgisayar var bağlı değiller diye düşünüyorum hepsinin kendi sistemi var bağlı olsa bile diğerlerinde en fazla tarayıcı açık.
O zaman arka planda bir şeyler açık. Sistemde hiç bir şey açık olmadan ekran kartının sabit %40+ GPU ve CPU kullanımında olması, networkün bile sürekli 5 mbps saniye veri kullanıyor olması arka planda sisteminin bir şeyler yaptığını söylüyor bana.

O zaman arka planda bir şeyler açık. Sistemde hiç bir şey açık olmadan ekran kartının sabit %40+ GPU ve CPU kullanımında olması, networkün bile sürekli 5 mbps saniye veri kullanıyor olması arka planda sisteminin bir şeyler yaptığını söylüyor bana.
Mining mi?

@Karşıt Madde evet. Bazen bir şeyler deneyesim geliyor. Kurcalıyorum. Cinnamon ile başladım. Sonra GNOME, XFCE (bunlarda sistem dondu). Şu an LXQt'dayım. Çok mutluyum bu masa üstü ortamımdan.

Hocam benim de 32 GB Ram'li bir bilgisayarım var. İçinde Windows 10 yüklü. Modifiye ettim önceden ama Ram kullanımı boşta 700-800 MB.

Bu memory leaklerine Windows'un ellenmemiş hali mi neden oluyor?
Update edilmemis eski bir Windows versiyonu, sorunlu bir update, acilista calisan bir program, telemetry. Kisacasi bircok nedeni olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı