Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama Linux'un normal uygulamarunda destek yada başka bir şey sorunu yok ki. Her türlü desteği, güncellemeyi her daim yapıyorlar.

Sen Wine ile Windows uygulamalarını kullanmak istiyorsun. Bu Linux ile alakalı bir durum değil, Wine ekstra bir güzellik. Windows uygulamalarının sorunlu olması. Bu uygulamalarda Windows'ta sorunlu çalışıyor bazen.

Örneğin Vanguard'dan herkes yakındı, LoL Client'i bozuk daha, Adobe programları yüksek donanım isteyen ağır programlar.

Bence Wine çok başarılı zaten.
Wine'ın başarılı olduğu aşikar. Emülatör programları genelde geriden takip ederler ancak Wine bazı şartlarda Windows'u geçmiş bile. Çalıştırılabilirse güzel sonuç alınıyor.

Vanguard'la ilgili ne olayı oldu hatırlamıyorum. Valorant'ı çok oynamadım. LoL'de aynı şekilde. Adobe programları yüksek donanım istiyor da bu bir sorun bence değil. Yani evet, yüksek donanım istiyorlar.

Wine'ın başarılı olduğu aşikar. Emülatör programları genelde geriden takip ederler ancak Wine bazı şartlarda Windows'u geçmiş bile. Çalıştırılabilirse güzel sonuç alınıyor.

Vanguard'la ilgili ne olayı oldu hatırlamıyorum. Valorant'ı çok oynamadım. LoL'de aynı şekilde. Adobe programları yüksek donanım istiyor da bu bir sorun bence değil. Yani evet, yüksek donanım istiyorlar.
LoL'ün Client'inde sorunlar vardır. Her daim geliştiriliyor mecbur. Linux'ta da oynanabiliyor LoL zaten ama Vanguard adlı yazılımdan herkes çok şikayet etti Windows'ta. Windows'ta çalışmayan bir şeyli Linux'ta çalışmasını beklemek anlamsız olurdu.

Evet Adobe'yi abarttım biraz :D. Program eleştirisi oldu o :D.

Ugrasma zaten abi kim ugras dedi ki sana? Ugrasani enayi, aptal veya sorunlu buluyorsan hiçbir şey bilmiyorsun demektir sadece.

Hani Linux kullanacağım ama ogrenecek cok şey var diyorsaniz oturun Windows kullanin ama 2 gunluk Linux deneyiminizle bence saga sola laf yetistirmeye calismayin, cunku gerceklerle ortusmuyor, cok yavan, isabetsiz fikirler suruyorsunuz ortaya. Kullanmayi bilirsen Windows'u 10'a katlar Linux. Tabii bilgisayar anlayisi Valorant olan adam hiç gelmesin bu konuya. Linux kotu cunku Valorant acilmiyor gibi salakca bir dusunceyle nereye varabilecegini de bilmeden serseri mayin gibi dolasiyor konuda. Laf yetistirip ego tatmin edecek de onu da beceremeyip daha fazla rezil oluyorlar.

Dostum ben kimseye enayi aptal veya sorunlu demedim. Ben bilgisayarla alakası Valorant LoL oynamak ya da diğer tür oyunlar oynamak olan arada YouTube'da Technopat'ta gezinen bir adamım. Paramı buradan kazanmıyorum ve profesyonel olarak bilmeme gerek yok. Windows bu yüzden benim için biçilmiş kaftan. Peki bu beni aptal sorunlu ve enayi biri yapar mı?

Dostum ben kimseye enayi aptal veya sorunlu demedim. Ben bilgisayarla alakası Valorant LoL oynamak ya da diğer tür oyunlar oynamak olan arada YouTube'da Technopat'ta gezinen bir adamım. Paramı buradan kazanmıyorum ve profesyonel olarak bilmeme gerek yok. Windows bu yüzden benim için biçilmiş kaftan. Peki bu beni aptal sorunlu ve enayi biri yapar mı?
Yapabilir ve yazdıklarına göre de Linux eleştirmemelisin.

Evet arkadaşlar ve hocalarım. Bütün 67 sayfayı okudum. Sizlere özet geçeyim:

-Linux şöyle böyle kötü. Windows adamdır.
+Windows'ta şöyle böyle kötü. Linux candır.

Kısacası düzgün bir tartışma göremedim. Gördüysem de adamların sabrı taşmış olacak ki ya yazmayı bırakıyorlar ya da çıldırıyorlar ki saçmalamaya başlıyorlar. Bir taraf Windows kullanıcılarına tabiri caizse 'salak' diyor. Diğer taraf ise Linux kullanıcılarına 'hacker bebeler' diyor.

Yanlış anlaşılmasın dediğim. Herkes böyle değildi konuda. Fakat bütün konuyu böyle mesajlar doldurmuş ne yazık ki. Üzülüyorum seviyeli tartışma yerine böyle öfke kusan, alttan alttan laf sokan mesajları görünce.

İki taraflı da şöyle bir eleştirilerim olacak:

Linux: Bazı arkadaşlar Linux'ta desteği olmayan şeyleri söylediklerinde "Bu Linux'un sorunu değil." diyenleri gördüm. Evet, bu Linux'un sorunu değil. Fakat bu Linux'un sorunu olmaması, bunun dezavantaj olduğunu değiştirmiyor. Geçen sayfalarda biri desteği olmayan bir program söylemişti şu an ne olduğunu unuttuğum. Bunun üzerine aynen dediğim yorumlar geldi ve "Linux'a böyle çamur atmayın" dendi. O zaman kullanıcı olarak görüşümü sunayım.

Windows programı çalıştırıyor mu? Evet.
Linux programı çalıştırıyor mu? Hayır.

Burada sorun Linux'ta değil firma veya şirkette olsun, bu beni bağlamaz. Günün sonunda ben bana hitap edeni kullanırım. Eğer Linux bu programı açamıyorsa bu benim için dezavantajdır. Sorun Linux'la alakalı olsun veya olmasın.

Windows: Linux için gördüğüm kadarı ile "ben bunları yüklemekle uğraşmak zorunda mıyım?" gibi şeyler de gördüm. Hayır arkadaşlar, değilsiniz. Fakat kullanacaksanız bir kez öğrenirsiniz, bir dahaki sefere de aynen uygularsınız. Öğrenmek zor değildir, sadece alışmak ve (eğer varsa) rahat konforundan çıkmak zordur. Eğer bunu göze alırsanız Linux'ta size rahat gelir, MacOS'ta rahat gelir, Windows'ta rahat gelir. Oyun için 4 tane adım var. Bu adımlar her oyun için olmayacaktır. Sadece ilk seferde yapıp sonradan her seferinde birkaç ufak uğraş ile yapabileceğimiz bir şeydir. Sonuçta zamanında format atmakta zor gelmiştir hepimize. Zamanında zor gelirken şimdi nasıl tak, tak diye yapıyorsunuzdur bir düşünün.

Sonuç olarak, tartışma çok saçma yere gidiyor. En iyisi hepimiz iOS'un en iyi OS olduğu konusunda hemfikir olup ayrılalım konudan. Saygılarımla.

Linux bana gore guzel bir islerim. Performansli, hizli ve gizlilik on planda.

Beni bilen bilir. Sabah aksam koda vururum, gitarla muzik yapar bilgisayara editlerim, bol bol oyun oynarim.

En sevdigim isletim sistemi elementaryOS ve tum isteklerimi karsiliyor.

Oyunlarda Wine ile performansi guzel.

@gen2 zamaninda sana ayip ettim, hakkini helal et abi. Kirdiysam kalbini ozur dilerim.

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar ve hocalarım. Bütün 67 sayfayı okudum. Sizlere özet geçeyim:

-Linux şöyle böyle kötü. Windows adamdır.
+Windows'ta şöyle böyle kötü. Linux candır.

Kısacası düzgün bir tartışma göremedim. Gördüysem de adamların sabrı taşmış olacak ki ya yazmayı bırakıyorlar ya da çıldırıyorlar ki saçmalamaya başlıyorlar. Bir taraf Windows kullanıcılarına tabiri caizse 'salak' diyor. Diğer taraf ise Linux kullanıcılarına 'hacker bebeler' diyor.

Yanlış anlaşılmasın dediğim. Herkes böyle değildi konuda. Fakat bütün konuyu böyle mesajlar doldurmuş ne yazık ki. Üzülüyorum seviyeli tartışma yerine böyle öfke kusan, alttan alttan laf sokan mesajları görünce.

İki taraflı da şöyle bir eleştirilerim olacak:

Linux: Bazı arkadaşlar Linux'ta desteği olmayan şeyleri söylediklerinde "Bu Linux'un sorunu değil." diyenleri gördüm. Evet, bu Linux'un sorunu değil. Fakat bu Linux'un sorunu olmaması, bunun dezavantaj olduğunu değiştirmiyor. Geçen sayfalarda biri desteği olmayan bir program söylemişti şu an ne olduğunu unuttuğum. Bunun üzerine aynen dediğim yorumlar geldi ve "Linux'a böyle çamur atmayın" dendi. O zaman kullanıcı olarak görüşümü sunayım.

Windows programı çalıştırıyor mu? Evet.
Linux programı çalıştırıyor mu? Hayır.

Burada sorun Linux'ta değil firma veya şirkette olsun, bu beni bağlamaz. Günün sonunda ben bana hitap edeni kullanırım. Eğer Linux bu programı açamıyorsa bu benim için dezavantajdır. Sorun Linux'la alakalı olsun veya olmasın.

Windows: Linux için gördüğüm kadarı ile "ben bunları yüklemekle uğraşmak zorunda mıyım?" gibi şeyler de gördüm. Hayır arkadaşlar, değilsiniz. Fakat kullanacaksanız bir kez öğrenirsiniz, bir dahaki sefere de aynen uygularsınız. Öğrenmek zor değildir, sadece alışmak ve (eğer varsa) rahat konforundan çıkmak zordur. Eğer bunu göze alırsanız Linux'ta size rahat gelir, MacOS'ta rahat gelir, Windows'ta rahat gelir. Oyun için 4 tane adım var. Bu adımlar her oyun için olmayacaktır. Sadece ilk seferde yapıp sonradan her seferinde birkaç ufak uğraş ile yapabileceğimiz bir şeydir. Sonuçta zamanında format atmakta zor gelmiştir hepimize. Zamanında zor gelirken şimdi nasıl tak, tak diye yapıyorsunuzdur bir düşünün.

Sonuç olarak, tartışma çok saçma yere gidiyor. En iyisi hepimiz iOS'un en iyi OS olduğu konusunda hemfikir olup ayrılalım konudan. Saygılarımla.
IOS gerçekten çok kaliteli bir işletim sistemi aynı babası Mac OS gibi. BSD kökenleri onu dedelerinin stabilliğinde yaşatıyor.

Ellerinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı