Linux oyun performansını arttırır mı?

Windows'ta daha optimize ve akıcığı çalışacağını düşünüyorum yine de araştırmak lazım zaten LoL ve Roblox gibi oyunlar her bilgisayarda oynanabilecek oyunlar rahatça yine de araştırıp geçip geçmemek sana kalmış.
Windows'ta 10 fps LoL oynatan PC'de Linux'ta 30 fps oynatmıştı. Daha yüksek bir sistemde daha büyük fark yaratacaktır.

LoL'ün desteği şu an yok. Birkaç aya gelebilir tekrar. Roblox waydroid ile oynanabiliyor. @Bayram Tempest 2 GB RAM ile oynuyordu waydroid ile yanlış hatırlamıyorsam.

Zaten hep çalışması lazım çünkü Android olarak görüyor sistemi ve arka planda LineageOS çalıştırıyor. Linux'la uyumsuz olsa bile waydroidle kolayca çalışır.

Kullandığım bilgisayarda düşük FPS alıyorum. Herhangi bir Linux dağıtımına geçsem veya başka bir işletim sistemine geçsem oyunlardaki FPS'im artar mı?

Hocam oyundan oyuna göre değişir, sisteminiz çok eskiyse ve Windows oyunlarını oynayacaksanız wined3D araya aracı eklediğinden dolayı perfomansınızı düşürebilir. Eğer Vulkan destekleyen bir ekran kartınız varsa, DXVK ile wined3d den daha iyi performans ve daha düşük işlemci kullanımı görebilirsiniz, hatta Windows'tan daha stabil bile çalışıp bazı küçük hataları giderebilir. Mesela hot pursuit 2010 da bazı grafiksel hatalarımı düzeltip kontrollerimin kaydolmaması hatamı düzeltmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı