Linux oyun ve görünüm için en iyi distro nedir?

Hocalarım ElementaryOS ve SteamOS arasında kaldım. Biraz açar mısınız?
İkisi de Arch tabanlı. SteamOS, NVIDIA kartlar ile çalışmıyor, özellikle AMD için özelleştirilmiş. Flatpak kullanılacağı düşünülerek tasarlandığından ben tavsiye etmezdim genel kullanım açısından.

Anladım hocam. Fakat yeni değil, kesin olarak güvenebileceğim ve uzuuuun bir süre onda kalacağım bir distro istiyorum.

Sağ olun hocam, Fedora hayatımda kullanmadım hiç zaten. Dediğim gibi görünüşe de önem veriyorum.
Görünüş dağıtımla olmaz, kurduğunuz masaüstü ortamına veya pencere yöneticisine göre değişir. Hepsine aynı ortamı kurabilirsiniz.

Anladım hocam. Fakat yeni değil, kesin olarak güvenebileceğim ve uzuuuun bir süre onda kalacağım bir distro istiyorum.

Zorin OS Lite olabilir. Elementary insanı kısıtlıyor. Lite kötü ise sistem iyi ise düz zorin.

SteamOS, Arch Linux üzerine inşa edilmiş, Steam Deck için gerekli birçok paketin ayrı bir repodan sağlandığı, çoğu oyun için gerekli eklentinin yüklü geldiği bir OS.

GitHub sayfasını lokalinize klonlayıp Arch Linux yüklü bir sistem üzerinden ISO dosyasını kendiniz sıfırdan inşa edebilirsiniz.

Dosyalara baktığınız zaman ISO dosyasında yüklü gelen paketlerin listesi belli. Kendiniz ISO dosyasını inşa ederken istediğiniz paketleri çıkarabilir ve ona göre yeniden ISO dosyası oluşturabilirsiniz.

Güvenlik anlamında herhangi bir sorun çıkardığını gerek Türkçe kaynaklarda gerekse yabancı kanallarda görmedim. Bir sorun yaşamazsınız.

Flatpak dediğinizi anlamadım. Kurulum yöneticisi diye biliyorum fakat kötü olan yeri neresidir?

Steam Deck harici bir cihazda kullanılıyorsa pacman paket yöneticisi kullanılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…