Linux oyun ve görünüm için en iyi distro nedir?

Güncelleme alıyor mu?

Hocam çok soru sordum, özür dilerim :D. Herhangi bir rehber var mı bunun hakkında? SteamOS kurmaya karar verdim.
Güncelleme tabii ki alıyor, Arch Linux tabanlı diyoruz 🙂
YouTube videolarına bakabilirsiniz.

Ben şuan AtlasOS düşünüyorum, ama eğer görünüm hakkında bir farklılık istiyorsan şunları deneyebilirsin :)
1-Linux Mint
2-Pardus (ben beğeniyorum)
3- Cinnamon
4-Baya var ama bana göre yerli milli windows 7'ye geç :D
Cinnamon bir dağıtım değil. Bir de konuyla ilgisi olmayan, ne idüğü belirsiz Windows modifiyelerini de yazmanıza gerek yok sanırım.

@The Shorekeeper hocam yeniden rahatsız ediyorum, şu ISO buildleme işini anlamadım. Şu anda sanal makineye Arch kurdum ve komutları yazdıktan sonra indirme yapıyorum, kayda değer bir fark olur mu gereksiz paketleri silsem? (ona göre direkt indirme yapıp sonradan paketleri sileceğim)

@The Shorekeeper hocam yeniden rahatsız ediyorum, şu ISO buildleme işini anlamadım. Şu anda sanal makineye Arch kurdum ve komutları yazdıktan sonra indirme yapıyorum, kayda değer bir fark olur mu gereksiz paketleri silsem?
Ekran kartınıza ve işlemcinize uygun paketleri eklemeniz hâlinde en azından canlı ortamda sorun yaşamazsınız.

Kurulumu yaptıktan sonra tekrar ekran kartı ve işlemciniz ile ilgili paketleri kurarsınız ve biter.
AMD sistemlere yönelik çıkartıldığı için eğer NVIDIA kullanıyorsanız bu paketleri de yüklemeniz gerek.

Ekran kartınıza ve işlemcinize uygun paketleri eklemeniz hâlinde en azından canlı ortamda sorun yaşamazsınız.

Kurulumu yaptıktan sonra tekrar ekran kartı ve işlemciniz ile ilgili paketleri kurarsınız ve biter.
AMD sistemlere yönelik çıkartıldığı için eğer NVIDIA kullanıyorsanız bu paketleri de yüklemeniz gerek.

AMD ekran kartı ve Intel işlemci kullanıyorum. Sorun yaşamam her halde, direkt kurulu olarak da geliyor diye biliyorum. Yine de şu indirme bittikten sonra ISO'daki paketleri değiştirmeyi deneyeyim.

Ayrıca normal saf Arch'da yapabildiğim her şeyi de yapabilmek istiyorum. Mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı