Linux oyun ve görünüm için en iyi distro nedir?

Flatpak dediğinizi anlamadım. Kurulum yöneticisi diye biliyorum fakat kötü olan yeri neresidir?
SteamOS, Steam Deck için geliştirilmiştir ve onun üzerinde çalışacağı düşünülerek tasarlanmıştır. Pacman yerine Flatpak kullanılması düşünülmüştür. Flatpak'da çalışması özgürlüğü kısıtlıyor. Başka işlerle de uğraşmanız gerekecek, doğrudan Arch kurmak daha iyi.

Arch'a KDE Plasma kurarak aynı görünümü elde edebilirsiniz. Steam Deck arayüzü bütün bilgisayarlara geldi, geniş ekran modunda açabiliyorsunuz.

Nasıl yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Çıkartmam gereken paketlerin ne olduğunu da bilmiyorum açıkçası.

Nasıl yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Çıkartmam gereken paketlerin ne olduğunu da bilmiyorum açıkçası.

Arch Linux kullanacaksanız belli düzeyde bazı şeyleri bilmek gerekiyor.
Araştırdıkça bulabilirsiniz tabii.

Saf Debian deneyebilirsiniz, daha basittir. Fedora'yı çok önermek istemiyorum, sistem kaynağı kullanımı daha fazla.

Arch Linux kullanacaksanız belli düzeyde bazı şeyleri bilmek gerekiyor.
Araştırdıkça bulabilirsiniz tabii.
Hocam en son Arch kurduğumda sıradan bir XFCE ile birlikte yaşadığım sorunların haddi hesabı yoktu. Bu yüzden biraz daha Saf Arch'tan kaçmak istiyorum. Yoksa tek kullanmak istediğim distro Arch zaten. Arch'ın verdiği performansı gördükten sonra Arch'dan döneceğimi sanmıyorum. SteamOS hakkında ise bilgim olsaydı yükleyebilirdim, ama bilgim yok. Yani hangi paket ne işe yarıyor bilmiyorum.

SteamOS gerçekten çok güzel görünüyor. Oyun için de tasarlanmış. Aslında tam bana göre ama nasıl kuracağımı bilmiyorum. Elementary'nin görünüşü çok güzel, performansı normal diye biliyorum.

Son sürümlerinde masaüstüne bir ikon koyup ona göre kurulum yardımcısı yapmışlardı. İlk zamanlarında kurulum CLI ile yapılıyordu fakat şimdi grafik arayüz ile yapılabiliyor.

Hocam size göre daha sonra bunun orijinal hali çıkar mı? Ona göre Arch kuracağım.

SteamOS normal şartlarda Steam Deck için çıktığından diğer platformlara çıkma ihtimali düşük.
Ama dediğim gibi bu ISO'da herhangi bir sorun yok.

SteamOS normal şartlarda Steam Deck için çıktığından diğer platformlara çıkma ihtimali düşük.
Ama dediğim gibi bu ISO'da herhangi bir sorun yok.
Güncelleme alıyor mu?

Hocam çok soru sordum, özür dilerim . Herhangi bir rehber var mı bunun hakkında? SteamOS kurmaya karar verdim.(Söylediğiniz paket ve kendi ISO'mu build etme olayı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…