Linux oyunlarda Windows'dan iyi mi?

wopiptactiacl

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Steam, Epic Games ve Xbox Game Pass'dan oyunlar oynayacağım. Windows o kadar RAM kullanıyor ki boşta 8/7 kullanıyor. Ben de Linux'a geçmeyi düşündüm, nasıldır?

Arkadaşlar ben Steam, Epic Games ve Xbox Game Pass'dan oyunlar oynayacağım. Windows o kadar RAM kullanıyor ki boşta 8/7 kullanıyor. Ben de Linux'a geçmeyi düşündüm, nasıldır?
Xbox game passden oyun oynayamazsin fakat diğer platformlarda çoğu oyun uyumluluk katmanları ile birlikte uyumlu çalışıyor. Hala daha geride linux fakat evet, performans olarak Windows'dan daha iyi.

Hocam aslında performans olarak Windows'u tek hamlede yenebilecek çeşitli Linux dağıtımları vardır eğer Ubuntu, Pardus, vb. tercih ederseniz performans olarak epey rahatlarsınız. Ayrıca Linux'un aşırı gıcık bir dezavantazı vardır; karmaşıklık. Her şeyde bir veya daha fazla kod kullanmanız gerekiyor ve bu da işi epey bir karmaşıklaştırıyor.

Linuxda oyunlar daha fazla RAM' a ihtiyaç duyuyor gibi gözlemledim yanlışım varsa düzeltin.
Oyun harici mesela Unreal Engine de aynı şekilde Windows' a göre daha fazla RAM istiyor.

Linux genel olarak Steam'deki oyunların proton gibi emülatörler ile %70'ini açabiliyordu en son baktığımda. Linux'u genel olarak kullanırken Linux son kullanıcıdan öte biraz daha bilgisayardan anlayan kişilere hitap ediyor, eğer terminalden komutlar yazıp uğraşırım diyorsan oyun için kullanabilirsin. İnternetdeki Linux ve Windows benchmarklarinda da çok fazla fark yok açıkçası. Ama eğer kullanacaksan en iyi seçim Pop!_OS olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı