Linux Professional Institute Linux Essentials sertifikasını alan var mı?

Danzo

Hectopat
Arkadaşlar bu sertifikayı almayı düşünüyorum. 5 yıl geçerliliği olan bir sertifika. Yazın staj yaptığım şirkette orada çalışabilmek için bu sertifika şartı vardı. Orada tekrardan staj yapmayı düşünüyorum ve bu sefer sertifikamı alıp öyle gitmek istiyorum. Çünkü şu an son senem ve mezun olduğumda orda çalışma fırsatım olabilir. Olmasa bile orada çalışanlar bu sertifikayı almamın benim için iyi olacağını söylemişlerdi. Yaklaşık 1.5 senedir Linux sistem yönetimi üzerine kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Staj yaptığım yer bana tavsiyede bulunarak cloud tarafına geçmemi ve docker, kubernetes çalışmamı söylemişlerdi. Şu sıralar docker çalışıyorum. Tekrar staj için başvurduğumda en azından bu sertifikanın elimde olduğunu göstermek ve docker hakkında bilgi edinerek gitmek istiyorum. Çünkü stajım epey uzun bir staj. 1 dönemlik bir staj. Şubat ayında başlayacak haziranın ortasına kadar devam edecek. En azından şirkete çabaladığımı göstermek istiyorum. İşin özüne gelirsek bu sertifikayı alanlarınız var mı aranızda? Sınav zor muydu? Sınav ingilizce bir sınav. İngilizce bilgisi ne düzeyde olması gerekiyor? Sertifikayı verenler sertifika dokümanlarını kendi sitelerinde paylaşıyorlar. Sadece o dokümanlara çalışarak bu sertifikayı almam mümkün mü? Dokümanlara biraz baktım ve çoğu bildiğim şeylerdi. Ama insan korkmuyor değil zira sertifika ücreti 95 dolar. Yaklaşık 800 lira gibi bir para yapıyor. Tek bir hakkım var. Eğer alamazsam 800 lira uçuyor. Tekrar 800 lira vererek sınava girebiliyorum. Uzun süredir sağda solda çalışarak harçlıklardan biriktirerek para biriktirdim. Ama bu 800 liranın öylece heba olmasını istemiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bu arada konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim. Hatalıysa kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…