Linux Sistem USB'i Görmüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mrfree35

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorum vardi. Şöyle anlatayım; benim 2 USB Flash vardı, 1 USB'de Windows 8 vardi diğerine de Linux Ubuntu dosyalarını attım. Neyse Linux deneyecektim, kurdum her şeyi silerek. Sonra Linux'u beğenmedim, Windows 8 de kötüydü o yüzde Windows 8'i attığım USB bellekteki dosyaları sildim. Sonrada 'biçimlendir'e bastım. Win7 atacaktım bu USB'e, 2 tane program indirdim atmak için fakat USB'i bulamadı nasıl olduysa. Windows 7 ISO'sunu seçiyorum USB yerine geldiği zaman, orada Toshiba 4GB yazmıyor. Lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ben bu USB'i 4GB'lik biçimlendirdim NTFS Olarak. Fakat yine ISO TO USB gibi programlarda Toshiba diye bulamıyor benim USB'i. Nedeni nedir ?

Ben Linux Ubuntu kullandığım için Windows kullanıyorum ".exe"leri açmak için, fakat indirdiğim Windows 7 USB Download Tool'u açmayı denedim. Program açılmıyor. Her siteden denedim ama açılmıyor program.

Linux üzerinden bunu düzeltebilirsin. Öncelikle GUI olarak yapmak istiyorsan
Kod:
sudo apt-get install gparted
gparted ile düzeltebilirsin

yok ben kodla düzelteceğim diyorsan ise :

Kod:
sudo -

Kod:
sfdisk -l
ile mevcut disk tablosunu görürsün.Yani linux flash belleğini sdx olarak neyi görüyor misal sdc1 gibi

Kod:
fdisk /dev/sdc

sonra d'ye bas sonra n bas p bas enter enter ile devam et w ile işlemi yaz ben sonda q bas çık.

en sonda

Kod:
mkfs.ntfs /dev/sdc1

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı