Zyp4N
Centipat
Ben Linux Mint kullanıcısı olarak çoğunluğun şikayet ettiği bir durumu çözüme kavuşturmak istiyorum.
Çoğu Linux Distro'larında sistem ayarlarından güç modunu "performans"a alsanız bile, browser/tarayıcıda açtığınız filmlerde, müziklerde 1-2 saniyelik gecikmeler oluyor genelde. Bu durum benim canımı çok sıkmaya başladı ve sorunu çözmek için sistemi kurcalamaya başladım. Sistemimde. Mint " xia " versiyonu yüklü. Bir önceki versiyonlarda ses modülü değişmişti yanlış hatırlamıyorsam. Benim yüklediğim versiyon da bu yenilenen versiyonlar arasında işte. Ben terminale " pactl info " komutunu yazarak " pipewire 1.0.5 " sunucusunun yüklü olduğunu öğrendim. Biraz araştırmalarım sonucu şunu gördüm terminale şu komutu eklerseniz ses kartını uyku modundan çıkarıyor ve sürekli olarak uyanık kalmasını sağlıyor ve o 1-2 saniyelik ses gecikmesi de ortadan kalkmış oluyor.
Bu komut yazdıktan sonra karşınıza içi boş bir belge açıyor. Bu belge içerisine şunları ekleyin;
Kaydedip kapatın ve sisteminizi yeniden başlatın ve sorun çözülmüş olacaktır.
Umarım ihtiyaç reçeteniz arasında yer alır.
Selamlar.
Çoğu Linux Distro'larında sistem ayarlarından güç modunu "performans"a alsanız bile, browser/tarayıcıda açtığınız filmlerde, müziklerde 1-2 saniyelik gecikmeler oluyor genelde. Bu durum benim canımı çok sıkmaya başladı ve sorunu çözmek için sistemi kurcalamaya başladım. Sistemimde. Mint " xia " versiyonu yüklü. Bir önceki versiyonlarda ses modülü değişmişti yanlış hatırlamıyorsam. Benim yüklediğim versiyon da bu yenilenen versiyonlar arasında işte. Ben terminale " pactl info " komutunu yazarak " pipewire 1.0.5 " sunucusunun yüklü olduğunu öğrendim. Biraz araştırmalarım sonucu şunu gördüm terminale şu komutu eklerseniz ses kartını uyku modundan çıkarıyor ve sürekli olarak uyanık kalmasını sağlıyor ve o 1-2 saniyelik ses gecikmesi de ortadan kalkmış oluyor.
sudo mkdir -p /etc/wireplumber/main.lua.d/ && sudo xed /etc/wireplumber/main.lua.d/51-disable-suspending.luaBu komut yazdıktan sonra karşınıza içi boş bir belge açıyor. Bu belge içerisine şunları ekleyin;
Kod:
rule = {
matches = {
{
{"node.name", "matches", "alsa_output.*"},
},
},
apply_properties = {
["session.suspend-timeout-seconds"] = 0,
},
}
table.insert(alsa_monitor.rules, rule)
Kaydedip kapatın ve sisteminizi yeniden başlatın ve sorun çözülmüş olacaktır.
Umarım ihtiyaç reçeteniz arasında yer alır.
Selamlar.