Çözüm Linux sistemlerde tarayıcıda ses gecikmesi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zyp4N

Centipat
Ben Linux Mint kullanıcısı olarak çoğunluğun şikayet ettiği bir durumu çözüme kavuşturmak istiyorum.

Çoğu Linux Distro'larında sistem ayarlarından güç modunu "performans"a alsanız bile, browser/tarayıcıda açtığınız filmlerde, müziklerde 1-2 saniyelik gecikmeler oluyor genelde. Bu durum benim canımı çok sıkmaya başladı ve sorunu çözmek için sistemi kurcalamaya başladım. Sistemimde. Mint " xia " versiyonu yüklü. Bir önceki versiyonlarda ses modülü değişmişti yanlış hatırlamıyorsam. Benim yüklediğim versiyon da bu yenilenen versiyonlar arasında işte. Ben terminale " pactl info " komutunu yazarak " pipewire 1.0.5 " sunucusunun yüklü olduğunu öğrendim. Biraz araştırmalarım sonucu şunu gördüm terminale şu komutu eklerseniz ses kartını uyku modundan çıkarıyor ve sürekli olarak uyanık kalmasını sağlıyor ve o 1-2 saniyelik ses gecikmesi de ortadan kalkmış oluyor.

sudo mkdir -p /etc/wireplumber/main.lua.d/ && sudo xed /etc/wireplumber/main.lua.d/51-disable-suspending.lua
Bu komut yazdıktan sonra karşınıza içi boş bir belge açıyor. Bu belge içerisine şunları ekleyin;

Kod:
rule = {
 matches = {
 {
 {"node.name", "matches", "alsa_output.*"},
 },
 },
 apply_properties = {
 ["session.suspend-timeout-seconds"] = 0,
 },
}

table.insert(alsa_monitor.rules, rule)

Kaydedip kapatın ve sisteminizi yeniden başlatın ve sorun çözülmüş olacaktır.

Umarım ihtiyaç reçeteniz arasında yer alır.
Selamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…