Linux Steam oyunları açılmıyor

Charaa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu gün ilk defa Linux Mint kurdum. SSD'yi Windows ve Linux'u aynı anda kurmak için bölmüştüm. Ayrıca 1TB hard diskim var. Windows ve Linux SSD'de, oyunlarım ve Steam ise hard diskte kurulu. Windows'da hard diskte olan Steam'i açıp oyunları oynayabiliyorum. Linux Mint'e geçince Steam'i mecbur tekrar kurdum Yazılım Yöneticisinden. Ama bana yükleme konumu sormadı. Yine de oyunları açar diye düşündüm ama başta görmedi bile ayarlardan konumdan girip hardiskten seçince yüklü oyunları gördü. Ama oyunlara çift tıklayınca başlatılıyor yazıyor 3,4 saniye sonra gidiyor hiç bir şey olmuyor. Açmaya çalıştığım oyunlar ProtonDB'de ya ''Platin'' ya da ''Altın'' olarak gözüküyor. Acaba Steam'i hard diske mi kurmak gerekiyor? Ya da oyunların Linux'un kurulu olduğu diskte mi bulunması lazım? Bu arada Steam ayarlarım böyle:

Ekran Görüntüsü - 2024-06-07 16-15-52.png

Ekran Görüntüsü - 2024-06-07 16-19-48.png
1717766317262.png

Daha önce hiç biçimlendirmedim. Nasıl bakacağımı da bilmiyorum. Kurulum yaparken ayırdığım alanın formatını ext4 formatına ayarlamıştım. Formatları aynı mı olması gerekiyor?

Önemli değil canın sağ olsun.
Harddiskiniz büyük ihtimalle NTFS yani Linux'un göremeyecği bir dosya sistemi. Ya oyunları SSD'ye kurun ya da diskinizi ext4 vs. yapın.

Endişe etmeyin. Bende Linux'ta Steam kullanıyorum. Bazen Steam'de oyun çalıştırırken böyle davranabiliyor. Bunun sebebini bilmiyorum. Çalışmayan oyunlara şunu yapın: Oyunun yüklü olduğu klasörü yedekleyin ve oyunu Steam'den silin. Steam'den çıkış yapın sonra. Oyunun klasörünü Steam common klasörüne atın tekrar ve oyunu Steam ile yükleyin. Dosyaları doğrulayacak ve oyunun çalışması için gerekli olan şeyleri yükleyecektir diye düşünüyorum. Proton ve beraberinde şunları yükleyebilir:

02.png

Harddisk'in NTFS dosya sistemindeyse bu yüzden de oluyor olabilir. Çalıştıracağınız oyunlar ext4 dosya sistemli bir depolama biriminde bulunsun.

Harddiskiniz büyük ihtimalle NTFS yani Linux'un göremeyecği bir dosya sistemi. Ya oyunları SSD'ye kurun ya da diskinizi ext4 vs. yapın.
Hocam ikisi de mümkün değil. Hard diskte 500GB'dan fazla dosya var. SSD ise 128GB alan yetmez. Linux'u kaldırıp hard diske kursam sorun olur mu? Linux kurulum ekranında hard disk gözüküyordu.

Hocam ikisi de mümkün değil. Linux'u kaldırıp hard diske kursam sorun olur mu? Linux kurulum ekranında hard disk gözüküyordu.
Harddiske kurarken iki seçeneğiniz var, ya diski komple formatlayıp linux mint'i kuracaksınız ya da diski formatlamadan boş alanın içine kuracaksınız. Eğer boş alanın içine kurarsanız oyunları yine görmez çünkü sadece linux mint'in kurulu olduğu alan ext4 olacak. Formatlamak istemiyorsanız bi @eylül kabuss hocamın dediğini deneyin olmadı formatlayın.

Harddiske kurarken iki seçeneğiniz var, ya diski komple formatlayıp linux mint'i kuracaksınız ya da diski formatlamadan boş alanın içine kuracaksınız. Eğer boş alanın içine kurarsanız oyunları yine görmez çünkü sadece linux mint'in kurulu olduğu alan ext4 olacak. Formatlamak istemiyorsanız bi @eylül kabuss hocamın dediğini deneyin olmadı formatlayın.
Teşekkürler hocam. O da olmazsa muhtemelen Windows'a tıpış tıpış geri dönücez. Ya da dosyaları yedekleyecek bir disk bulabilirsem hard diskin formatını değiştiricem. Bu arada hard diski ext4 formatına geçirmek için biçimlendirmem mi lazım?

Teşekkürler hocam. O da olmazsa muhtemelen Windows'a tıpış tıpış geri dönücez. Ya da dosyaları yedekleyecek bir disk bulabilirsem hard diskin formatını değiştiricem. Bu arada hard diski ext4 formatına geçirmek için biçimlendirmem mi lazım?
Evet diye biliyorum hocam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber ile hem NTFS disk üzerinde oyun oynamak için gereken ayarlamaları yapabilirsin hem de oyun deneyimini daha iyi hale getirmene yardımcı olacak diğer araç ve ayarlar hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

Çok teşekkürler. Hocam çok soru sordum kusura bakma ancak acaba formatı değiştirdikten sonra Linux'ta indirdiğim oyunlar daha sonra Windows'da da çalışır mı? Bu arada çözüm olarak işaretledim ama gözükmüyor nedense.
Windows ext4 dosya sistemini göremez. Oyunun kurulu dosyasını soruyorsan bir dene. Çalışır bence.

Bu arada ben Steam'i Linux Mint'e Steam sayfasından .deb uzantılı dosyasını indirerek kuruyorum. Tavsiye ederim. Bu şekilde kurunca Ev klasörünün içinde .local yazan klasörün içine kuruluyor. Tabii bunu görebilmek için gizli klasörler tikini etkinleştirmeniz lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber ile hem NTFS disk üzerinde oyun oynamak için gereken ayarlamaları yapabilirsin hem de oyun deneyimini daha iyi hale getirmene yardımcı olacak diğer araç ve ayarlar hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

Hocam gösterdiklerini birebir uyguladım fakat hiç bir şey değişmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı